StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoHollandse ArtiestenavondRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Hollandse Artiestenavond
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:14-03-2018
Bijgewerkt op:14-03-2018 21:38

Stand van zaken beŽindiging UW Samenwerking

Bron: gemeente Montfoort
    

UW Samenwerking (de ambtelijke samenwerking tussen Montfoort en IJsselstein) wordt ontbonden en beide gemeente gaan als zelfstandige organisaties verder. Burgemeester Van Hartskamp, gemeente Montfoort: “UW Samenwerking heeft helaas anders uitgepakt dan gehoopt. Nu rest ons een zorgvuldige afwikkeling zodat we ons vizier weer op onze eigen toekomst kunnen richten”.

Zorgvuldigheid voorop
Het college van Montfoort hecht grote waarde aan een snelle maar zeer zorgvuldige ontvlechting van UW Samenwerking. Uitgangspunt daarbij is dat medewerkers volledig en tijdig worden geïnformeerd en spoedig zicht krijgen op nieuw perspectief en dat inwoners en bedrijven geen hinder ondervinden in de dienstverlening.

Organisatorische afwikkeling
Op dit moment wordt gewerkt aan de organisatorische afwikkeling van UW Samenwerking. Enerzijds moet de dienstverlening onverstoord doorgang vinden. Anderzijds moet de Gemeenschappelijke regeling UW Samenwerking worden getransformeerd naar twee gemeentelijke organisaties.

Financiële en juridische afwikkeling
Om in deze (complexe) organisatorische afwikkeling zo zuiver mogelijk te kunnen handelen vinden wij het van belang de financiële afwikkeling parallel ter hand te nemen. Organisatorisch lijken IJsselstein en Montfoort eenzelfde visie te hebben, maar over de financiële afwikkeling verschillen we van mening. Het college van Montfoort vindt dat arbitrage het beste instrument is om dit verschil van inzicht te beslechten. Tijdens een extra raadsvergadering op 19 maart 2018 neemt de gemeenteraad hierover een besluit.

Toekomstperspectief
Voor een goede transformatie van de UW Samenwerking naar een krachtig en toekomstbestendig Montfoort is het van belang de nieuwe koers van Montfoort vast te stellen. Gezien de naderende gemeenteraadsverkiezingen is dat aan de nieuwe gemeenteraad voorbehouden. Om de voortgang te borgen bespreekt de raad tijdens de extra raadsvergadering van 19 maart 2018 de (proces)stappen die daarvoor nodig zijn.  

    


Kijken en luisteren

Reclame

Hoograven Traptechniek

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Op de hollandse toer
Nu op RSM:

Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2018