StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoHollandse ArtiestenavondRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Hollandse Artiestenavond
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:20-02-2018
Bijgewerkt op:20-02-2018 11:22

Gezondheid kastanjebomen Kasteelplein

Bron: gemeente Montfoort
    

Al enige tijd onderzoekt gemeente samen met deskundigen de gezondheidstoestand van de twee kastanjebomen op het Kasteelplein. Veel inwoners kennen de twee bomen wel, die al jaren gebroederlijk naast elkaar staan. De ene boom is 80 jaar, de andere maar liefst 150 jaar. Net als vele inwoners hecht de gemeente veel waarde aan deze bomen: ze zijn beeldbepalend voor het plein en kenmerkend voor de hele gemeente.

Slechte gezondheid
Enkele jaren geleden bereikten ons berichten dat de gezondheid van de bomen te wensen over liet. Daarom zijn de bomen in 2015 uitgebreid onderzocht en de kleine kastanjeboom is doorgemeten met een tomograaf (hiermee wordt gemeten in welke delen van de stam nog gezond hout zit). Aansluitend zijn extra maatregelen genomen zoals het aanbrengen van verankeringen en groeiplaatsverbetering. In 2017 is wederom gevraagd om de bomen te onderzoeken. De deskundigen zijn tot een gezamenlijk advies gekomen: de gezondheidssituatie is dusdanig slecht dat over enkele weken (wanneer er nieuw blad aan de bomen komt) de veiligheid in het gebied niet meer gegarandeerd kan worden. Om die reden gaat gemeente dan ook binnenkort een aantal maatregelen uitvoeren. Het borgen van de veiligheid op en rond het Kasteelplein heeft voor ons de grootst mogelijke prioriteit. Omdat wij er waarde aan hechten dit alles zorgvuldig te doen, organiseren wij een informatiebijeenkomst op woensdag 21 februari. Inwoners zijn van harte welkom.

Informatiebijeenkomst
De bijeenkomst is op woensdag 21 februari, van 18.30 tot uiterlijk 19.30 uur in de raadszaal van het Stadskantoor (eerste etage, er is een lift aanwezig). Tijdens de bijeenkomst vertellen de deskundigen exact wat er aan de hand is en geven we inzicht in wat gemeente de komende tijd gaat doen. We beginnen om 18.30 uur, dus zorg dat u op tijd bent. Voor de voorbereidingen is het wenselijk dat wij weten of u komt. U kunt ons dat laten weten door een mail te sturen naar communicatie@montfoort.nl.

 

    


Kijken en luisteren

Reclame

Hoograven Traptechniek

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Op de hollandse toer
Nu op RSM:

Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2018