StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoHollandse ArtiestenavondRegionieuwsAgendaMenu van de Maand
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Hollandse Artiestenavond
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda
Menu van de Maand

Reclame

Adverteren op de website van RSM

Rabobank Utrechtse waarden

RSM Cartridge sponsoren

ZoekenGeplaatst op:08-09-2017
Bijgewerkt op:08-09-2017 16:08

Pilot project Toegankelijkheid Binnenstad van start gegaan

Bron: gemeente Montfoort
    

Op 11 september starten de werkzaamheden aan de Lieve Vrouwegracht. Het opknappen van de Lieve Vrouwgracht is onderdeel van het project Toegankelijkheid Binnenstad. Binnen dit project werkt gemeente Montfoort aan het toegankelijk maken van de binnenstad voor met name ouderen en mensen met een functiebeperking.
De hele Lieve Vrouwegracht wordt toegankelijker gemaakt voor voetgangers. De afgelopen maanden is samen met de werkgroep hard gewerkt aan het ontwerp. Op 11 september start de uitvoering. Bewoners zijn per brief persoonlijk geïnformeerd.

Details van de werkzaamheden: reconstructie van de Lieve Vrouwegracht
In twee fasen wordt de bestrating van de hele Lieve Vrouwegracht er uit gehaald en in een nieuwe inrichting terug gelegd. Zowel de rijbaan als de beide trottoirs gaan op de schop. Ook wordt er een mantelbuis in beide trottoirs gelegd voor eventuele toekomstige glasvezel aansluiting. 

Planning
De planning is als volgt:

11 september tot en met 22 september (week 37 en 38): Voorbereiding / mantelbuis
Er worden sleuven gegraven in de trottoirs voor de aanleg van de mantelbuizen. Dit gebeurt over de hele lengte van de Lieve Vrouwegracht: beginnend bij de Oude Boomgaard en werkend naar de Emté toe. Ook worden er in week 37 een aantal bomen gekapt. Voor deze werkzaamheden wordt in week 37 een parkeerverbod ingesteld in de Lieve Vrouwegracht tussen de Oude Boomgaard en de Heiliglevenstraat. De straat is in deze week nog open voor auto’s en fietsers. De sleuven die in de trottoirs open gemaakt zijn, worden elke dag, aan het eind van de middag, dichtgemaakt. In week 38 is de straat afgesloten in verband met de start van Fase 1.

18 september tot en met 20 oktober (week 38 t/m week 42): Fase 1. Van de Oude Boomgaard tot aan de Heiliglevenstraat 
Tijdens deze fase is de Lieve Vrouwegracht tussen de Oude Boomgaard en de Heiliglevenstraat afgesloten voor auto- en fietsverkeer. Omleidingen worden aangegeven met borden. Voor voetgangers is de straat (beperkt) toegankelijk met behulp van loopplanken. Ondertussen zullen in week 38 de werkzaamheden voor de mantelbuis nog doorgaan richting de Emté.

23 oktober tot en met 17 november (week 43 t/m week 46): Fase 2. Van de Heiliglevenstraat tot aan de Emté. 
Vanaf week 43, wanneer fase 1 is afgerond is en de straat opengesteld, zal de Lieve Vrouwegracht tussen de Heiliglevenstraat en de Emté afgesloten zijn voor auto- en fietsverkeer. Omleidingen worden aangegeven met borden. Voor voetgangers is de straat (beperkt)toegankelijk worden gehouden met behulp van loopplanken.

Alle werkzaamheden vinden overdag plaats tussen 7.00 en 16.00 uur (uitloop tot 18.00 uur). Alleen op maandag tot en met vrijdag.

 

    


Kijken en luisteren

Reclame
Ook hier adverteren? Klik hier!


Nu op RSM
Muziek 4 uurtje
Nu op RSM:

Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2017