StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:02-07-2019
Bijgewerkt op:02-07-2019 14:12

"Recordregen" barst los bij de Polsstokvereniging Jaarsveld

Bron: Polsstokbond Holland
  

Onder tropische omstandigheden werd er afgelopen zaterdag 29 juni gestreden om de 2e editie van de Sjors Overbeek Interieurs Bokaal. De zinderende hitte en de stevige bries uit de rug bleek het recept voor vele records te zijn. Na een teleurstellende woensdagavond wedstrijd waarin het voornamelijk de (tegen)wind was die een hoofdrol speelde, was het vandaag tijd voor de springers om in het middelpunt te staan.

Klapstuk van de middag in Jaarsveld was de strijd bij de senioren. De jarige Thomas van Midden uit Vlist trakteerde zichzelf en het publiek wat op de dijk was neergestreken op een mooie sprong van 21,15 meter. Hiermee toonde hij maar eens aan dat de man echt in vorm is, aangezien zijn vorige PR van 20,98 meter namelijk slechts een paar weken oud was. Heel lang duurde dit verjaardagsfeestje van Thomas niet.

Twee sprongen later deed Rian Baas (Utrecht) er nog eens een flinke schep bovenop met eveneens een persoonlijk record van 21,38 meter. Voor Rian Baas was het iets langer geleden, zijn persoonlijke record stamde uit 2017. Met deze geweldige 21-meter sprongen was de wedstrijd ontketend en het wachten was dan ook op het antwoord van Samenwerkingsklassementsleider Jaco de Groot (Kamerik).

Zijn 3e sprong – een nette 20,15 meter – was duidelijk niet genoeg om mee te komen. De Groot wist dit seizoen al meerdere 21-meter sprongen neer te zetten, zou het dan deze middag in Jaarsveld niet lukken? Het was pas in de allerlaatste sprong van de finale dat De Groot een einde maakte aan deze twijfel en het schansrecord verpletterde met 21,81 meter en daarmee de titel mee naar huis mocht nemen. 

Bij de junioren was het de uit Haastrecht afkomstige Lucas van Eijk die in zijn 3e sprong de leiding pakte in de wedstrijd met een nieuw persoonlijk record van 19,49 meter. Reinier Overbeek (Benschop), klassementsleider in het De Samenwerkingsklassement, had hierop meteen een duidelijk antwoord; een nieuw schansrecord van 20,04 meter welke hij in zijn finale sprong vervolgens nog eens aanscherpte tot 20,23 meter. Dit was niet zo heel ver van zijn persoonlijke record vandaan (20,36 meter). Daarop had Lucas van Eijk duidelijk geen antwoord meer. Timon de Haay uit Lopik maakte het podium compleet met een hele mooie 18,06 meter.

Bij de jongens was het Roy Velis uit Benschop die in de 2e ronde ruim een halve meter aan zijn PR toevoegde en met 17,74 meter de leiding in de wedstrijd overnam. In de derde rond van de middag wist Hidde van Dam uit Montfoort het voor elkaar te krijgen om ruim een meter toe te voegen aan zijn PR 17,71. Maar dat bleek helaas slechts 3 centimeter te kort voor het hoogste schavot. Desalniettemin toch een hele mooie 2e plaats voor de man uit Montfoort. Mark van der Horst uit Schoonhoven maakte het podium compleet met 17,17.

Hoewel bij de dames het echte geweld uit bleef en er geen records werden verbroken wist Wendy Helmes (IJsselstein) met 15,10 meter een mooie afstand neer te zetten in de finale. Dat bleek ook genoeg voor de 1e plaats. Fabiënne Overbeek uit Benschop kwam maar net te kort met 14,87 meter en verzekerde zich daarmee van een 2e plaats. Thuisspringer Demi Groothedde uit Jaarsveld wist niet te overtuigen en moest genoegen met een 5e plaats. Bij de meisjes wist de leider in het Samenwerkingsklassement Laura Maaijen de winst te pakken in de finale met 13,36 meter.

Zaterdag vertrekken de toppers naar Friesland voor de Tweekamp in IJlst. Met de Hollandse topspringers in vorm zou dat wel eens een succesvolle wedstrijd kunnen worden.

  


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Hollands op z'n best


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024