Geplaatst op:11-06-2018
Bijgewerkt op:11-06-2018 09:03

sv Lopik wint van Hilversum in nacompetitie

Bron: Bert Haars

In een enerverende en spannende wedstrijd kwam Lopik als winnaar uit de strijd en heeft zich geplaatst voor de finale van de nacompetitie.

Op het zonnige sportpark van SV Lopik maakten honderden toeschouwers zich op voor de halve finale van de nacompetitie met als inzet promotie naar de 2e klasse. De eerste 10 minuten tasten de ploegen elkaar af.

Het werd snel duidelijk dat Hilversum grote individuele klasse in de ploeg had lopen en Lopik flink aan de bak zou moeten tegen deze geroutineerde tegenstander. Hoewel Hilversum een overwicht had speelde de ploeg van Lopiktrainer Bertus van Schaik gedisciplineerd en naar vermogen een knappe eerste helft. Lopik kreeg ook enkele kansen, in de 10e minuut slalomde Jonathan Werrie over 40 meter langs diverse tegenstanders maar zijn schot miste de kracht om keeper Van der Pol te verassen.

In de 19e minuut kwam Lopik goed weg toen een corner van Dave Huijmans door Tonnie Cusell op de lat werd gekopt. Na circa 25 minuten spelen bezorgde de gedreven spelende Jonathan Werrie met een link hakje de bal bij spits Ardy de With maar zijn inzet leverde slechts een corner op.

Op alle posities had Hilversum goede spelers staan maar vooral aanvaller Quinton Bhagwandin was zeer moeilijk af te stoppen. Ondanks het overwicht van Hilversum resulteerde dit niet in een groot aantal kansen en bleef Lopik knap op de been. In de laatste minuten van de eerste helft was er een benauwd moment voor Lopik, nét buiten het strafschopgebied kende scheidsrechter Barrales een vrije trap toe aan de bezoekers.

Specialist Dave Huijmans belastte zich daar uiteraard mee, maar zijn fraaie trap werd perfect gepakt door Lopikkeeper Twan Schimmel. De ploegen gingen rusten met een 0-0 tussenstand. In de rust werd de moegestreden Jako den Uyl gewisseld voor de jeugdige aanvaller Jordy Keja waardoor Lopik meer body kreeg in de aanval.

In de 56e minuut bediende Reda Reddam met een prachtige actie de pas 15 -jarige Gianni de Bruin. Zijn gedurfde actie om de bal direct uit de lucht op doel te schieten had niet het gewenste resultaat. In de tweede helft kantelde het spelbeeld, Lopik kreeg meer grip op de wedstrijd en nam steeds meer initiatief.

Davy Boon kwam enkele malen goed door en had in de 58e minuut van de wedstrijd pech dat zijn harde schuiver door de goede keeper Van der Pol uit het hoekje werd gedoken. De individuele klasse van de Hilversumspelers moest het daarna meer en meer afleggen tegen het collectief sterk optredende Lopik.

De toeschouwers zagen een spannende open wedstrijd met kansen voor beide teams. De keepers van beide ploegen bleken in zeer goede doen en hielden hun ploeg op de been, dit tot de 68e minuut dan. De dreigende Jordy Keja drong toen door de defensie van Hilversum en zijn voortreffelijke schot kon keeper Giordano van der Pol niet klemvast pakken, waarna Ardy de With op de goede plek stond om de bal alsnog langs Van der Pol te schieten en de 1-0 op het scorebord stond.

Lopik kwam daarna in de 70e minuut goed weg doordat een fantastische vrije trap van Huijmans op de lat uiteenspatte. De strijd werd heter en heter en scheidsrechter Barrales moest vaak optreden tegen de steeds meer gefrustreerd geraakte Hilversumspelers. In de 74e minuut werd spits Jerraynell van der Pol met rood van het veld gestuurd wegens het met gestrekt been inkomen bij keeper Twan Schimmel.

Een minuut daarna stond ook Lopik met tien man op het veld, Davy Boon kon vertrekken wegens het pakken van een domme tweede gele kaart. Het spelbeeld werd in de laatste 20 minuten steeds grimmiger. In de 77e minuut kwam Gianni de Bruin zeer goed door op de linkerflank, hij passeerde zijn tegenstander knap en lag de bal keurig terug op de opkomende Ardy de Wit maar deze zag zijn schot naast de paal verdwijnen. De vooral in de tweede helft fantastisch spelende Bas Landman onderschepte veel ballen en zorgde voor de aanvoer richting de Lopik spitsen.

De verdediging van Lopik werd ook in de laatste hete wedstrijdfase fantastisch geleid door aanvoerder Mark Broekhuizen en samen met keeper Twan Schimmel werd er geen tegengoal toegestaan. In de slotfase incasseerde Werrie en Bwagandin hun tweede gele kaart en konden ook vroegtijdig vertrekken. Beide ploegen eindigde de wedstrijd dus met negen spelers.

Lopik heeft gestreden voor wat het waard was en heeft het vooral aan de collectieve inzet te danken dat het als winnaar uit de strijd kwam. Volgende week speelt Lopik de finale tegen BFC uit Bussum dat met 0-3 wist te winnen van JOS Watergraafsmeer. De wedstrijd op Sportpark Meerweg te Bussum begint om 14:30 uur.

Opstelling Lopik: Twan Schimmel, Jonathan Werrie, Reda Reddam (88e Rémon Vroege), Mark Broekhuizen, Jako den Uyl (46e Jordy Keja), Davy Boon, Floor Manschot, Dave van de Akker, Bas Landman, Ardy de With, Gianni de Bruin (79e Jacco Borst).