StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:05-06-2018
Bijgewerkt op:05-06-2018 09:07

vv Montfoort: Doelman Vianen levert belangrijke bijdrage in overwinning op HZVV

Bron: Dick ten Hoonte
    

Afgelopen zaterdag was de wedstrijdbal beschikbaar gesteld door André Prins, voormalig penningmeester van v.v. Montfoort, maar ook jarenlang lid van het Drentse HZVV.

Inzet  op deze dag was plaatsing voor de volgende ronde in het kader van promotie/ degradatie naar de hoofdklasse/ 1e klasse.

Met een volledig fitte selectie reisde trainer Aart Jan van Boksel met zijn team en tal van supporters om 10.30 u. af naar Hoogeveen. Onderweg werd nog gelunched en na ruim 2 uur bereikte men het terrein van HZVV.

In de eerste minuten van de wedstrijd probeerde de thuisclub druk te zetten op het doel van Robin Vianen, maar dit leverde niet al te veel kansen op. Na het aftasten hielden beide teams elkaar behoorlijk in evenwicht. Toch kreeg Montfoort kansen, maar de inzet van zowel Nick Koppers als Don Mimpen miste de juiste richting. Na een half uur spelen was er de meeste dreiging via een kopbal van Ricardo Bakker, maar deze miste de nodige kracht.

Ook de thuisploeg kreeg via een vrije trap van Lorenzo Valente nog een redelijke kans, maar Montfoort zat de tegenstander fel op de huid en zorgde ervoor de kansen van de tegenstander tot een minimum beperkt bleven.

In de 31e minuut was het dan eindelijk raak en het was Marck van Baal, die met een schitterend schot uit de draai de bal via onderkant lat in het doel zag belanden.

In het laatste kwartier was er nog een mogelijkheid voor Nick Koppers, maar ook HZVV kreeg in de persoon van Yoran Popovic, na gestuntel in de Montfoortse verdediging nog een kans, maar op dat moment liet doelman Robin Vianen zien tot de betere sluitposten van de 1e klasse te behoren.

In de 2e helft was het opnieuw Nick Koppers, die een kans kreeg  de voorsprong te vergroten, maar ditmaal redde doelman Hidde Streuker.

De thuisploeg probeerde druk te zetten en Montfoort leek conditioneel in de problemen te komen. Er moest dan ook soms aan de noodrem getrokken, met enkele gele kaarten als gevolg.

In het laatste kwartier kreeg Montfoort toch weer mogelijkheden om de wedstrijd alsnog voortijdig te beslissen. Zo waren er mogelijkheden voor Bart Roelofs, Joey van Ede en Miquel Ballo, maar daarbij ontbrak het nodige geluk.

En daar waar de thuisploeg de gelijkmaker probeerde te forceren was daar altijd nog doelman Vianen, die soeverein heerste in zijn 16 meter.

Hoewel door de krappe 0-1 voorsprong de wedstrijd tot de laatste minuut spannend bleef werd de eindstand na 94 minuten spelen definitief bepaald op 0-1 en was degradatie voor de ploeg uit Hoogeveen een feit.

De stemming was na het laatste fluitsignaal euforisch en op de overwinning werd natuurlijk een goede versnapering genomen. Ook de lange bustocht was ditmaal niet echt vervelend.

Aanstaande zaterdag moet Montfoort het in ronde 2 opnemen tegen WHC uit Wezep, dat won van Gorecht uit de gemeente Haren. De ploeg werd op ruime achterstand 3e in de 1e klasse D en veroverde de 2e periode. De ploeg van Aart Jan van Boksel heeft ditmaal het thuisvoordeel. Of dat een echt voordeel is zal moeten blijken, maar één ding is zeker, de Orange Machine raakt op stoom en wie zal ze afstoppen? De wedstrijd begint om 14.30 u.

    


Kijken en luisteren

Reclame

Hoograven Traptechniek

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Kees Choice
Nu op RSM:

Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2018