Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).

Geplaatst op:03-04-2018
Bijgewerkt op:03-04-2018 11:43

s.v. Lopik deelt punten met Kockengen

Bron: Bert Haars

s.v. Lopik nam vanaf het begin van de wedstrijd het initiatief tegen Kockengen en dit resulteerde al snel in de eerste kans. Uit een voorzet van Bas Landman schoot Davy Boon op de lat en Kockengen was gewaarschuwd. Lopik bleek voetbaltechnisch de betere ploeg maar Kockengen gooide veel werklust in de strijd.

In de 15e minuut kreeg Hilhorst vrije doorgang van Lopik en lobte de bal keurig over Twan Schimmel en bracht Kockengen tegen de verhouding in op voorsprong. Lopik raakte niet in paniek en bleef redelijk voetballen maar kwam toch maar slecht door de sterk verdedigende linies van Kockengen en creëerde weinig uitgespeelde kansen. In het slot van de eerste helft scoorde Ronald Berger uit een counter zelfs 0-2.

Na de rust werden enkele omzettingen doorgevoerd en schoof Jonathan Werrie een linie door. In de eerste minuut van de tweede helft had Lopik al succes, uit een mooie aanval speelde Davy Boon een ontvangen bal van Rick Timmer direct door op Ardy de With die de bal overtuigend in het net schoot, 1-2.

De thuisploeg rook haar kansen en speelde met meer dreiging en creëerde veel meer kansen dan in de eerste helft. In de 57e minuut scoorde De With zijn tweede goal en was de stand weer in evenwicht. Werrie speelde op het middenveld een prima partij en had in de 60e minuut pech toen zijn schot nét naast het doel verdween.

Het publiek werd vermaakt en het was wachten op de volgende goal van Lopik. In de 66e minuut zag Bas Landman zijn doelpoging gekeerd door de goede doelman Zschammer. De prima ingevallen verdediger Matrix Tuls van Lopik ging bij een corner van Reddam mee naar voren en kopte in de 75e minuut zijn ploeg zelfs naar een verdiende 3-2 voorsprong.

Niets leek een overwinning meer in de weg te staan voor Lopik maar in de 86e minuut viel een doorgekopte ingooi voor de voeten van Hilhorst die van deze buitenkans maximaal profiteerde en keeper Schimmel kansloos liet,
3-3.

Hoewel er zich in de slotfase nog hachelijke tafrelen afspeelden voor het doel van bezoekers werd er niet meer gescoord en vierden de Kockengenspelers het gelijkspel, begrijpelijk, als een overwinning. Lopik had -gelet op het veldoverwicht - meer verdient maar moest het er mee doen.

Volgende week speelt Lopik om 14:30 uur de uitwedstrijd bij SVM te Maartensdijk.

Opstelling Lopik: Twan Schimmel, Jonathan Werrie, Rick Timmer, Mark Broekhuizen, Davy Boon, Melvin Lamens, Dave van de Akker, Bas Landman (78e Jordy Keja), Jako den Uyl (46e Matrix Tuls), Reda Reddam, Ardy de With.