StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:17-09-2015
Bijgewerkt op:17-09-2015 11:45

Feestelijke lancering Jeugdcultuurfonds Montfoort

Bron: gemeente Montfoort
  

Vanaf eind september is het voor meer kinderen in de gemeente Montfoort mogelijk om deel te nemen aan culturele activiteiten. De gemeente gaat daarvoor de samenwerking aan met het Jeugdcultuurfonds.
 
Op zaterdag 26 september ondertekenen de heer Engbers van het Jeugdcultuurfonds en wethouder Ineke Langerak een samenwerkingsovereenkomst. De ondertekening vindt plaats tijdens de Kinder-Kunstmarkt bij Cultuurhuis de Brede Vaart in Linschoten.
 
Jeugdcultuurfonds
De gemeente vindt het belangrijk dat ieder kind de mogelijkheid heeft om aan kunstbeoefening te doen zoals toneel, muziek of dans, ongeacht de financiële situatie van de ouders. Het Jeugdcultuurfonds maakt mogelijk dat kinderen lessen kunnen volgen of benodigdheden kunnen aanschaffen, zoals instrumenten, kostuums of schilderspullen. De mogelijkheid om gebruik te maken van het Jeugdcultuurfonds geldt voor kinderen van ouders met een inkomen tot 125% van het minimum inkomen.
 
Ondersteuning minima
Het Rijk heeft gemeenten extra middelen aangeboden om een impuls te geven aan het gemeentelijk armoedebeleid en de schuldhulpverlening. Om dat ten goede te laten komen aan de doelgroep heeft de gemeente met belangenbehartigers geïnventariseerd hoe deze gelden het beste kunnen worden besteed. In mei 2015 heeft het college besloten dat het Jeugdcultuurfonds één van de instellingen is die vanaf 2015 een bijdrage ontvangt.
De jaarlijkse subsidie die de gemeente aan het Jeugdcultuurfonds verstrekt bedraagt € 5.000. Daarmee kunnen ieder jaar 15 kinderen ondersteund worden.  

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Stadspraet


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024