StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:02-05-2015
Bijgewerkt op:02-05-2015 11:21

Voortgang integriteitsonderzoek gemeenteraad Montfoort

Bron: Gemeente Montfoort
  

Het integriteitsonderzoek naar een aantal ruimtelijke dossiers in de gemeente Montfoort heeft enkele weken vertraging opgelopen. In overleg met de onderzoekers heeft de onderzoekscommissie daarom een nieuwe planning opgesteld. Het rapport van Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn wordt nu op 1 juli 2015 verwacht.

In de raad van 17 februari heeft de gemeenteraad van Montfoort besloten tot het doen van een integriteitsonderzoek. Dit onderzoek moet duidelijkheid geven over rechtmatigheid en integriteit van het handelen van de gemeente in de zaak Blokland. Een rechtszaak in december vorig jaar hierover, was de aanleiding tot een bestuurlijke crisis in Montfoort.
Om te onderzoeken of er mogelijk een patroon of werkwijze bestaat die niet-integer handelen in de hand werkt, wilde de raad daarnaast nog vijf RO-dossiers laten onderzoeken.

Volgens afspraak is er een extern  gerenommeerd bureau ingeschakeld om het werkelijke onderzoek uit te voeren. Het onderzoek verliep bij de start al moeizaam daar de gewenste dossiers niet snel konden worden geleverd. Het horen van personen verliep langzaam, vanwege onvoldoende beschikbaarheid. Hierdoor ontstond een achterstand  van circa een maand.  Nu is het onderzoek in volle gang. De rol van de raad bij dit onderzoek is beperkt tot voortgangsbewaker. Immers, de raad is ook direct betrokken bij dit onderzoek.

Afgesproken is dat de burgemeester zal fungeren als procesbegeleider en coördinator in dit onderzoek. Dit werkt goed en lijkt verdere vertragingen te voorkomen.

Met het onderzoeksbureau uit Den Haag is de planning herzien en rond 1 juli 2015 zal het definitieve rapport verschijnen en aan de raad worden gepresenteerd.

 

 

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Op de hollandse toer


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024