StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:31-03-2015
Bijgewerkt op:31-03-2015 16:08

Raadsvergadering 30 maart te Montfoort

Bron: redactie RSM Aad van der Veen
  

Op de agenda, één bespreekpunt en dat was het niet akkoord gaan met het bestemmingsplan Willeskop 9 – 11. Dat betekende meteen dat er op dat moment geen nieuwe locatie zou zijn voor de WSR. (West Stichtse Ruiters).

Alle fracties kregen de gelegenheid op het voorstel te reageren en de teneur was, dat iedereen krokodillentranen huilde en de WSR een warm hart toedroegen. Maar geen van de fracties behalve de VVD en Mevr. A. Huntink stemden tegen het raadsvoorstel. Hiermee is voor de WSR de locatie Willeskop definitief van de baan.

Dhr. De Koning (CDA) lichtte alleen een motie toe, die vandaag werd ingediend. De heer Verkaik (IBLM) had een warrig verhaal met allerlei citaten uit diverse stukken. De heer De Jonge (D66) bracht op zijn eigen wijze het voorstel inclusief diverse juridische termen in, waarbij hij verwees naar een verkiezingsprogramma van zijn partij, wat nooit in het openbaar is verschenen. Mevr. Lejeune was niet bang voor alle financiële risico’s, waarbij diverse uitspraken van de Raad van State de revue passeerden.

Dhr. Vink (VVD) riep zijn mede raadsleden op, toch nog eens goed na te denken over de consequenties en over de eigen schaduw heen te stappen voordat men dit raadsvoorstel zou gaan aannemen. Hij snapte niets van de beweegredenen van de coalitie om nu 180 graden te zijn gedraaid, (zie motie 2 maart, wat de aanleiding was voor dit raadsvoorstel). De coalitie spreekt over maatschappelijk belang, maar is er dan een enquête gehouden onder alle inwoners? Of zijn alleen de inwoners van Willeskop, die ruim 200 tot 300 meter van de locatie af wonen relevant? Naar zijn mening zijn de bezwaren van deze inwoners dan ook onterecht. Hij waarschuwde zijn collega’s dat dit mogelijk al onze inwoners volgend jaar veel geld gaat kosten, vanwege alle hernieuwde investeringen die moeten worden gedaan en het risico dat de firma Kiremko ook afhaakt op de Kop IJsselveld, wat een groot financieel gat in de grondexploitatie zal slaan.

Zoals gezegd werd het raadsvoorstel met 12 voor en 3 tegen (VVD en Mevr. Huntink IBLM) aangenomen. Nagevraagd naar haar tegenstem, bleek dat zij op geen enkele wijze betrokken was geweest bij de interne besluitvorming binnen haar fractie.

De ingediende motie beoogde om opnieuw naar een locatie te gaan zoeken. De stemming leverde dezelfde resultaten op, 12 voor en 3 tegen. Na een schorsing, naar aanleiding van een vraag aan de portefeuillehouder, wnd. burgemeester Van Eijk, wat het standpunt van het college is, kwam er van zijn zijde een merkwaardig antwoord. Je neemt de motie namelijk over, of je weigert dit. De portefeuillehouder deed geen van beiden, maar gaf aan dat, citaat: “als de WSR aanklopt bij het college, zij bereidt zijn deze deur dan te openen”. Dhr. De Jonge (D66) verweet hierop de portefeuillehouder zijn passieve houding, maar die negeerde deze opmerking verder.

Hierna konden veel belangstellenden, onder anderen diverse leden van de WSR, rond 21.00 uur teleurgesteld de zaal verlaten en sloot de voorzitter, na het behandelen van een aantal formele zaken de vergadering.

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Koningsdag programmering


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024