StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:25-03-2015
Bijgewerkt op:25-03-2015 21:12

Wethouder Langerak op bezoek bij het Wellant College

Bron: gemeente Montfoort
  

Op donderdag 19 maart was het de landelijke Dag van de Leerplicht. Tijdens deze dag werd stilgestaan bij het recht op onderwijs. Namens de gemeente Montfoort bracht wethouder Langerak in de ochtend een bezoek aan klas 1.9 van het Wellant College, de klas met het laagste verzuim van de school.

Inzicht via een quiz

Via een leerzame quiz kregen de leerlingen inzicht in de afspraken die in Nederland zijn gemaakt over het naar school gaan. Vragen waren bijvoorbeeld of je een dag vrij krijgt voor bruiloft van je tante en of dat de klas vrij krijgt wanneer de leerkracht ziek is. Wethouder Langerak kijkt terug op een zinvolle ontmoeting: “Helaas is het nog steeds zo dat jongeren van school gaan zonder diploma of startkwalificatie. Met de Dag van de leerplicht willen we de schooluitval terugdringen door meer bewustzijn te creëren en jongeren te stimuleren door te zetten. Een ontmoeting met jongeren zoals op deze dag was georganiseerd draagt daar mooi in bij. De jongeren waren erg enthousiast en hebben leuk meegedaan met de quiz. Deze klas heeft het afgelopen jaar weinig verzuim gehad. Het is belangrijk om goed gedrag te belonen en deze klas eens in het zonnetje te zetten.”

Dag van de leerplicht

De dag van de leerplicht is de dag waarop extra aandacht wordt geven aan het belang van onderwijs. Door goede samenwerking tussen gemeente en onderwijs wordt het verzuim gezien en behalen steeds meer jongeren een startkwalificatie. Door een opleiding af te maken, door gemist te worden bij verzuim, wordt het voor jongeren meer mogelijk gemaakt hun recht op onderwijs te verzilveren. En met diploma op zak hebben zij een betere kans op de arbeidsmarkt.

Regionaal Bureau Leerplicht

In het Regionaal Bureau Leerplicht Utrecht Noordwest (RBL UNW) werken de gemeenten De Ronde Venen, Montfoort, Oudewater, Stichtse Vecht en Woerden samen om schoolverzuim en vroegtijdig schoolverlaten tegen te gaan. Het RBL Utrecht Noordwest is sinds 1 januari 2013 het centrale punt in de regio voor leerplichtzaken en hulp aan jongeren tot 23 jaar op het gebied van onderwijs en aansluiting op de arbeidsmarkt.

Meer informatie: www.rblutrechtnoordwest.nl en www.dagvandeleerplicht.nl.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024