StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:06-03-2015
Bijgewerkt op:06-03-2015 10:47

Dienstverleningsovereenkomst SWOM en gemeente ondertekend

Bron: gemeente Montfoort
  

Afspraken tussen SWOM en gemeente: maatschappelijke ondersteuning in goede handen

Op woensdag 4 maart ondertekenden wethouder Vlaar (gemeente Montfoort) en mevrouw Van der Linden (bestuurslid Stichting Welzijnsondersteuning Montfoort/Linschoten) de dienstverleningsovereenkomst voor de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Met de ondertekening zijn eerder gemaakte afspraken en intenties formeel geworden.

De SWOM verzorgt al jaren ondersteunings- en welzijnsactiviteiten in de gemeente. Sinds dit jaar is dat pakket uitgebreid met activiteiten die zijn overgekomen vanuit de voormalige AWBZ-zorg. Landelijk is de trend dat inwoners langer thuis kunnen blijven wonen, in hun  vertrouwde omgeving. De zorg en ondersteuning die daarvoor nodig is, is veranderd. De situatie thuis is ook bij iedereen anders. De gemeente Montfoort is nu verantwoordelijk voor een groot deel van de ondersteuning die daarvoor nodig is en de SWOM regelt deze ondersteuning. Het gaat dan om hulp die geen medisch karakter heeft. Nieuwe taken zijn onder andere:

  • Dagbesteding en vervoer
  • Kortdurend verblijf
  • Ambulante (woon)begeleiding
  • Beschermd wonen GGZ (geestelijke gezondheidszorg)

Met de ondertekening afgelopen woensdag hebben gemeente en SWOM formeel afspraken gemaakt over hoe de dienstverlening eruit zal gaan zien. Zo is afgesproken dat de ondersteuning en zorg zo dichtbij als mogelijk plaatsvindt. Daarbij wordt eerst gekeken naar wat iemand zelf nog kan en of er oplossing te vinden is in het eigen netwerk (familie, vrienden, buren, etc.). Is dat niet het geval, dan wordt samen met de inwoner gezocht naar een andere oplossing (activiteiten, voorzieningen, vrijwilligers). Blijkt dat allemaal niet afdoende, dan krijgen mensen een maatwerkvoorziening.

Wethouder Vlaar over dit moment: “We werken al een hele lange tijd samen met de SWOM. De SWOM is van onschatbare waarde voor onze hechte Montfoortse samenleving. De SWOM is zich al een tijd aan het professionaliseren en ik heb er het volste vertrouwen in dat we met elkaar de zorg en ondersteuning kunnen bieden die de inwoners van Montfoort en Linschoten nodig hebben.”

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024