StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:19-10-2014
Bijgewerkt op:19-10-2014 10:36

Natuurlijke oevers bergen water Kop IJsselveld

Bron: Saskia van der Ree, Gemeente Montfoort
  

Op woensdag 15 oktober heeft burgemeester Bert Jansen nieuwe oevers ingezaaid samen met boer Vlooswijk in het gebied tussen de Reinaldaweg en de Cattenbroekerdijk (polder Rapijnen). Dit gebied zorgt voor extra waterberging als compensatie voor Kop IJsselveld. In totaal is 3500m2 waterberging van Kop IJsselveld gegraven.

Extra waterberging

Om het industrieterrein bij Kop IJsselveld in Montfoort te kunnen ontwikkelen is er in hetzelfde peilgebied extra waterberging nodig. Als het verhard oppervlak van een terrein toeneemt (meer daken en bestrating) kan het water minder gemakkelijk de grond in en komt dus sneller in de sloot terecht. En dus heb je “slootruimte” nodig, want anders stroomt de sloot over. De ruimte op het industrieterrein is beperkt en daarom heeft de gemeente gezocht hoe de waterberging elders in het peilgebied gerealiseerd kan worden. Bij een boer in de polder tussen Linschoten en Montfoort is deze nazomer meer dan 3500m2 extra berging gegraven. Deze berging krijgt een natuurlijke uitvoering met natuurvriendelijke ofwel plas-dras oevers en een rietmoeras. De watergang naast de natuurvriendelijke oevers wordt iets verbreed en verdiept.

Natuur krijgt de ruimte

Op 15 oktober is het gebied ingezaaid met een biodivers mengsel dat past in natuurlijke sloten en oevers van deze streek. Zo wordt de waterberging een plek waar natuur de ruimte krijgt en kunnen we natuurkwaliteit toe voegen aan onze mooie leefomgeving.

In de natuurvriendelijke oever zullen riet en kruiden van de waterkant goed kunnen groeien. En dat is het leefgebied van allerlei dieren, zoals padden, kikkers, libellen, muizen, vlinders en vogels.

En natuurlijk ook kleine roofdieren die hier makkelijker kunnen schuilen en van die vorige soorten een aantal zullen eten.

Financiering

De extra berging wordt gefinancierd door het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden en de gemeente Montfoort.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024