StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:23-09-2014
Bijgewerkt op:23-09-2014 15:53

Raadsvergadering 22 september te Montfoort

Bron: redactie RSM Aad van der Veen
  

De voorzitter opent deze eerste vergadering na het zomerreces met de mededeling dat de Hr. Everts (IBLM) afwezig is. Tevens worden de agendapunten 11 en 12 (reglementen raad) in afwachting van nadere berichtgeving van de VNG geparkeerd. Agendapunt 6 (basisregistratie Personen) wordt een hamerstuk. Onder punt 10A zal de heer Verkaik een korte terugkoppeling geven over een gesprek met de provincie over het punt “Archeologiebeleid”.  Verder is er nog de motie “Vreemd aan de orde van de dag” welke gaat over de WSR (West Stichtse Ruiters) welke onder punt 7A zal worden behandeld.

3.Basisregsstratie Grootschalige topografie

Deze wet, welke op 1 januari 2016 moet worden ingevoerd, levert een korte discussie op. Dhr. Van den Heuvel (CU) spreekt vooral zijn zorgen uit over de financiële consequenties, omdat op korte termijn ook alle gegevens openbaar via google beschikbaar zijn. Dhr. De Jonge (D66) onderschrijft dit en de Hr. Bezuijen (SDM) bepleit om het een ½ jaar uit te stellen. Het raadsvoorstel werd aangenomen met 10 tegen 4. SDM, D66 en Progressief Akkoord waren tegen.

4. Bestuursrapportage 2014

Op dit punt werd 1 amendement ingediend door de coalitie over een tekstuele aanpassing.  Deze werd door het college overgenomen en unaniem goedgekeurd. Dhr. Van Elzakker (PAK) gaf de ambtelijke organisatie een compliment voor de juiste weergave van de rapportage, maar hij had wel kritiek op het college. Hij was van mening dat zij meer aandacht moeten geven aan het totale financiële beleid van de gemeente. Dhr. Vink (VVD) had een paar punten als moeilijk ervaren. Als voorbeeld noemde hij de bibliotheek, waar de bezuiniging niet is gehaald (12500 € tekort) maar dat deze toch door de gemeente word betaald. Hij vond dit een precedent t.o.v. andere verenigingen / instellingen. Het raadsvoorstel werd met alleen de stemmen van het PAK tegen aangenomen.

5. Kadernota algemene voorzieningen Sociaal Domein

Hiervoor waren 2 amendementen ingediend. Een van de coalitie en een van de VVD. Beiden met dezelfde strekking, alleen die van de coalitie was het meest verstrekkend. Het ging over de mandatering van het verstrekken van gelden door het college. Het voorstel was om dit te schrappen. Wethouder Vlaar ging hiermee akkoord en kon de VVD haar amendement intrekken.  Het raadsvoorstel kreeg alom complimenten. Volgens de meeste raadsleden is Montfoort koploper in de implementatie binnen het sociaal domein. Het raadsvoorstel werd dan ook unaniem aangenomen.

7. Diverse benoemingen binnen de Raad.

Een aantal benoemingen konden meteen worden vastgesteld, omdat hier geen tegenkandidaten waren aangemeld. (voorbeeld: Mevr. Driesse wordt weer voorzitter van het forum Ruimte en Dhr. De Jonge plaatsvervanger). M.b.t. de punten 2 (forum Samenleving) en 6 (vertegenwoordiging Alg. bestuur Ferm Werk) waren er 2 kandidaten en moest er gestemd worden. Dhr. Bezuijen (SDM) deelde mee, dat als hij niet gekozen wordt voor de functie onder 2 (Vz. Samenleving) hij ook zijn kandidatuur voor het voorzitterschap van de werkgeverscommissie intrekt (punt 5). Met deze chantagetechniek probeerde hij zijn mede raadsleden te bewegen om vooral op hem te stemmen. Dit ontlokte Dhr. Vink (VVD) tot de opmerking hoe Dhr. Bezuijen (SDM) dacht zijn mening te kunnen ventileren binnen het forum als voorzitter. Volgens Dhr. Bezuijen kon dat ook op andere wijze en was dat geen belemmering.

Nadat de eerste stemronde over punt 2 mislukte, omdat de raadsleden de procedure niet juist hadden gevolgd, was de uitslag 7 tegen 7 en moet het punt worden aangehouden tot de volgende vergadering. Ditzelfde gold voor punt 6. De voorzitter meldde dat dan ook punt 5 , n.a.v. de opmerking van Dhr. Bezuijen (SDM) dient te worden aangehouden. Dhr. Bezuijen kon niet anders concluderen dat het wel een hele vertoning aan het worden is.

7A. Motie West Stichtse Ruiters

Deze door de Hr. Bezuijen opgestelde en door de oppositiepartijen (PAK, D66, VVD en SGP) mede ondertekende motie werd ingediend om de afgebroken onderhandelingen met Dhr. De Wit van het Hippisch centrum op de Lindeboomseweg te heropenen.

Wethouder Jonkers geeft namens het college de navolgende reactie:

  • Het proces is gestart in 2011 / 2012
  • Gespecialiseerd taxatiebedrijf heeft onderzoek verricht en dit rapport gaf aan, dat dit geen goede optie is, omdat de 2 partijen (WSR en Dhr. De Wit) een recept zijn voor problemen
  • In mei 2013 neemt Dhr. de Wit weer deel aan de onderhandelingen zonder voorwaarden
  • De raad besluit om een concept koopcontract te delegeren aan het college en vervolgens komt er geen reactie van Dhr. De Wit op de voorstellen van het college
  • Veel later ontvangt het college een reactie met onaanvaardbare eisen van Dhr. De Wit

Het college staat open voor alternatieve voorstellen, maar de financiële onderbouwing van de motie ontbreekt volgens wethouder Jonkers. Ook levert dit weer verschillende vertragingen op, vanwege gerechtelijke procedures en de plannen voor de “Kop IJsselveld” moeten wel doorgang vinden.

Dit levert vervolgens een verhitte wel of niet discussie op, waarbij de Hr. Bezuijen (SDM) wethouder Jonkers beticht van liegen. De wethouder geeft nogmaals aan wat er exact is gebeurd en dat de WSR een deurwaardersexploot heeft ontvangen dat zij op 1 september 2015 de locatie moeten hebben verlaten.

De voorzitter besluit tot stemming over te gaan. Er zijn 7 stemmen voor de motie (D66, SDM, VVD, SGP en PAK) en 7 stemmen tegen (CU, CDA en IBLM). Dit betekent dat de motie wordt aangehouden en op de volgende raadsvergadering opnieuw in stemming wordt gebracht.

10A. Archeologiebeleid

Dhr. Verkaik (IBLM) geeft een korte terugkoppeling van het gesprek wat heeft plaatsgevonden met een delegatie van de provincie. Het gaat over het door Montfoort gehanteerde beleid, waar de provincie het niet mee eens is. Dhr. Verkaik vond het teleurstellend dat het gesprek niet met de gedeputeerde Mevr. Pennarts plaatsvond, maar de provincie had nu (na deze uitleg) meer respect voor het standpunt van de gemeente. In oktober komt er een vervolg over eventuele oplossingsrichtingen.

Na het behandelen van de hamerstukken en de overige punten sluit de voorzitter, lichtelijk teleurgesteld en verdrietig vanwege de houding van sommige raadsleden om 22.20 uur de vergadering.

 

  



Meer berichten in deze categorie:
Beleidsplan integrale schuldhulpverlening (25-04-2024)
Buurtkamer in Montfoort (23-04-2024)
Verkeershinder door werkzaamheden Provincialeweg (23-04-2024)
Tijdelijke afsluiting fietspad tussen Blokland en Stuivenbergweg (20-04-2024)
Informatieavond dementie 2 mei (18-04-2024)
Burgemeester over ondermijnende criminaliteit (17-04-2024)
Zorg voor opvang nieuwkomers (17-04-2024)
Publicatie afvalkalender in gemeentenieuws stopt na juni (13-04-2024)
Raadsvergadering 22 april 2024 (10-04-2024)
Let op! Online oplichters actief (08-04-2024)
Arie Belo en Bonne René van Ringelesteijn benoemd tot ereburger (08-04-2024)
Start inloopspreekuur Welzijn in Linschoten (02-04-2024)
Maak de kans op vallen kleiner (02-04-2024)
3 workshops van vullen naar voeden (02-04-2024)
Werkzaamheden aan oevers Korte Linschoten Westzijde zijn bijna klaar (28-03-2024)
Fietsontdekdag in Montfoort 20 april (28-03-2024)
Raadscommissie vergaderingen april 2024 (27-03-2024)
Stemmingen en besluiten raadsvergadering 18 maart (26-03-2024)
Vraag structurele subsidie 2025 aan voor 12 april (26-03-2024)
Melding openbare ruimte? Geef het aan ons door! (22-03-2024)
Waardevolle bomenlijst (22-03-2024)
Energietoeslag 2023 aanvragen (22-03-2024)
Informatieavond dementie 4 april 2024 (19-03-2024)
Tijdelijke antikraakbewoning in leegstaande school Van Damstraat (19-03-2024)






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Dance warming down


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024