StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:22-07-2014
Bijgewerkt op:22-07-2014 21:38

Ook PCL en Green Hearts gaan velden zelf onderhouden

Bron: gemeente Montfoort
  

Op dinsdag 15 juli hebben de polsstockclub Linschoten (PCL), honk- en softbalvereniging Green Hearts Montfoort en gemeente Montfoort een driepartijenovereenkomst ondertekend waarmee het onderhoud en beheer van de sportvelden van de betreffende verenigingen in handen komt van die verenigingen. Wethouder Langerak, de heer Timmerman van PCL en mevrouw Van der Woude van Green Hearts hebben gezamenlijk hun handtekening gezet onder de stukken.

De laatste twee

Met het ondertekenen van de overeenkomst zijn nu alle sportvelden in Linschoten in beheer van de verenigingen. Eerder al ging het onderhoud en beheer van de velden van VVL en LUNO over van gemeente naar vereniging. In 2013 is de gemeente samen met de Linschotense sportclubs gestart aan de reconstructie van sportpark Rapijnen. De velden van VVL en LUNO waren als eerste aan de beurt. In de destijds opgerichte Stichting Beheer Sportpark Rapijnen is het onderhoud en gebruik geregeld. Met het onderteken van de driepartijenovereenkomst zijn PCL en Green Hearts verantwoordelijk geworden voor het reguliere onderhoud en beheer van het polsstokterrein en het honk- en softbalveld op het sportpark Rapijnen. De overeenkomst is aangegaan voor een periode van vijf jaar.

De ondertekening is een feit. (foto gemeente Montfoort)

Gezamenlijke verantwoordelijkheid

Wethouder Langerak benadrukte de gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het in stand houden van de voorzieningen in de gemeente: "De gemeente staat voor een grote financiële opgave. Daarbij ontkomen we er niet aan dat de dingen anders zullen moeten gaan. Tegelijkertijd geloven we in de kracht van de lokale gemeenschap. Door aan te sluiten op die kracht, kan de gemeente meer loslaten en een meer facilitaire rol gaan vervullen. Het feit dat vanaf nu alle sportvelden in Linschoten door de verenigingen zelf onderhouden gaan worden, is een mooi voorbeeld daarvan. Met elkaar de dingen anders gaan doen en zo voorkomen dat het voorzieningenniveau wordt aangetast."

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024