Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).
Om spam tegen te gaan controleren we dit veld op deze waarde.

Geplaatst op:01-06-2014
Bijgewerkt op:01-06-2014 14:23

Montfoort na winst op DSO ook volgend seizoen in de Hoofdklasse

Na de moeizame overwinning op VVZ’49 stond afgelopen zaterdag de finale van de nacompetitie, als het gaat om promotie/degradatie, op het programma. Tegenstander was DSO uit Zoetermeer, een ploeg, die met ruim verschil won van de Soestse ploeg.

Montfoort kon dus alleen degradatie voorkomen bij winst, terwijl de Zoetermeerse ploeg genoeg had aan een gelijkspel.

Bij Montfoort ontbraken Armand Neeskens en Nick Koppers vanwege een schorsing, maar daartegenover stond de terugkeer van captain Joost Apeldoorn, die ten koste van alles deze allesbeslissende wedstrijd wilde meemaken.

Onder het toeziend oog van een duizendkoppig tellend publiek floot scheidsrechter de Waerdt iets over half 3 voor de eerste maal en vooral de eerste 15 minuten was het DSO dat veel druk zette op het doel van Johan Verkerk. In deze beginfase van de wedstrijd kregen de gasten 3 goede kansen om op voorsprong te komen maar Jeffrey Flohr en el Houssain Zeryouh ontbrak het aan het nodige geluk , maar ook zuiverheid om op dat moment op een terechte voorsprong te komen.

Geheel onverwacht volgde na 20 minuten de achteraf al beslissende goal. Het was aan een domme verdedigingsfout van Roeland van Vliet te danken dat middenvelder Nick van Luinen hem vlak voor de achterlijn de bal kon ontfutselen en de geheel vrijstaande Denny van Loen in stelling kon brengen, die een heel leeg doel voor zich had en de 1-0 op het scorebord bracht.

Na deze openingstreffer zakte DSO ver terug. Van de aanvalsdriften kwam niet veel meer terecht en Montfoort kon de bal achterin freewheelend rondspelen. De gasten loerden duidelijk op de counter, want voor hen zou een gelijkspel voldoende zijn.

Na rust kreeg het publiek een toch wel gewijzigd beeld te zien. De thuisploeg verloor steeds meer de grip op het spel en DSO zette steeds meer druk, maar daaruit werden nagenoeg geen grote kansen gecreëerd.

Het venijn zat echter in de staart, want in blessuretijd kende scheidsrechter de Waerdt even buiten de 16 meter een vrije trap toe aan DSO, die genomen werd door Jay Weeber. Tot opluchting van de Montfoortse supporters en ontzetting van de met DSO meegereisde supporters ging de bal rakelings naast en niet veel later klonk het bevrijdende eindsignaal , waarna alles en iedereen elkaar om de nek vloog als was het behalen van een kampioenschap.

De opluchting was bij Montfoort bijzonder groot na een erg wisselvallig seizoen, waarbij langdurig blessureleed van de vertrekkend doelman Johan Verkerk en de schorsing van 8 wedstrijden voor vertrekkend spits Denny van Loen mede bepalend waren voor een iets minder seizoen.

Na de wedstrijd was het ook een moment van afscheid van Trainer Sluijs, ass.trainer Marten Bovenhof, verzorger Roël Frankl, Miquel Ballo (De Meern zo), Denny van Loen (VVA’71), Johan verkerk (Huizen), Bilal Laoikili (Huizen), Don MImpen (Jodan Boys), Remco van Wijngaarden (Benschop) en  Menno Venhof (UNIO).

Het seizoen zit er op. Eind juli gaat trainer Alain Hijman aan de gang met een nieuwe selectie en tot opluchting van velen opnieuw in de Hoofdklasse A.