StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoeken


Stuur dit document naar

Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Uw Email adres


Bericht


Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).
Om spam tegen te gaan controleren we dit veld op deze waarde.


Geplaatst op:09-06-2024
Bijgewerkt op:09-06-2024 18:38

Verslag van der Vaartbokaal, zaterdag 8 juni 2024 in Linschoten

Bron: Polsstokbond Holland
  

Tessa Kramer wint in een winderig Linschoten

Afgelopen zaterdag was de eerste klasse wedstrijd in Linschoten. De springers hadden een harde wind die vaak van richting wisselde. Het zorgde ervoor dat de Installatie van der Vaart Bokaal spannend tot het einde was bij verscheidene categorieën. 

Senioren
Polsstokverspringer Rian Baas (Gouda) stond in de seniorencategorie ver boven de concurrentie. Na een natsprong behaalde hij een magnifieke afstand (21.10m), waarmee hij comfortabel de trofee binnen sleepte. Ook veroverde hij het leidersshirt van het ABZ Diervoeding klassement. De strijd voor de overige finaleplekken lag open tot het einde. Ronald van Bemmel (Utrecht) startte zijn wedstrijd met een persoonlijk record van 18.77m. Hiermee ging hij als vierde de finale in, samen met Daniel Cluistra (Haastrecht), die een 18.99m op het scorebord wist te krijgen. Lucas van Eijk (Haastrecht) sprong eerder een 18.97m. Eenmaal in de finale sprong Ronald een mooi pr van 19.17m, waarna er geen wijzigingen meer waren in de beste afstanden. 

Dames
Bij de dames wist klassementsleidster Tessa Kramer (Amersfoort) ruimschoots te winnen met een mooie serie van 16 meter sprongen. Ze eindigde met een respectabele 16.79m. Demi Groothedde (Jaarsveld) en Laura Maaijen (Haastrecht) hadden verder een leuke strijd voor de tweede plek, waar Laura (15.25m) die wist te claimen. Demi deed haar best om datte verslaan, maar helaas bleef zij hangen op een afstand van 15.04m.

Junioren
Bij de junioren was de strijd om de eerste plek het spannendste. In de voorrondes sprong Hidde van Dam (Montfoort) 20.12m, waarmee hij de voorrondes won. Harmen Timmerarends (Montfoort) wist een afstand te bereiken van 19.79m, wat zijn nieuwe pr is geworden. Mark van der Horst (Schoonhoven) ging verder nog de finale in na het bereiken van een 17.81m. Alle drie de finalisten namen het nodige risico, waarna Mark net boven derest eindigde (20.14m).

Jongens
Er waren bij de jongens categorie maar vier deelnemers aanwezig. De klassementsleider, Julian van der Wind (Linschoten), sprong drie keer nat, waardoor het zetten van een afstand voor de resterende jongens voldoende bleek te zijn voor het behalen van een finaleplek.Jelle de Ruijter (Oudewater) wist een 15.09m te bereiken in de voorrondes en verbeterde dit tot 15.61m in de finale. Sander Kastelein (Zegveld) sprong in de voorrondes minder dan Jelle,maar had een 16.17m in de finale. Thomas Meijer (Zegveld) was de man die verslagen moest worden vandaag; hij sprong in de voorronde een pr van 16.00m en wist dit met 2 cm te verbeteren in de finale. Hiermee pakte hij een welverdiende tweede plek.

Meisjes
Nederlands kampioene Gemma van Oosterom (Woerdense Verlaat) wist wederom bij de meisjes te winnen. Na een openingssprong van 13.74m had zij de wedstrijd al gewonnen. Esther Wesselink (Montfoort) en Julia van der Kleij (Bodegraven) werden respectievelijktweede en derde, met afstanden van 13.05m en 12.97m.

Zegveld
De springers mogen komende woensdag om 19.00 uur proberen de schansen van Zegveld te trotseren en de Snacker Dekker bokaal te winnen.

Foto: Tessa Kramer, gemaakt door Erik van Kordelaar

Alle uitslagen zijn te vinden via de volgende link:
https://pbholland.com/index.php/uitslaginfo/?id_wedstrijd=4589

  


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Dance warming up


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024