StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:08-02-2024
Bijgewerkt op:08-02-2024 19:12

Inschrijving AFAS Kasteelloop de Haar en Kastelentour geopend

Bron: Kasteelloop De Haar
  

Hardlopers, wandelaars en fietsers kunnen zaterdag 22 en zondag 23 juni alvast in de agenda noteren, want dan barst het mooiste tweedaagse sportevenement van Midden-Nederland weer los. Op zaterdag 22 juni staan de Kastelentour en Kasteelwandeling de Haar op het programma. Op zondag 23 juni kan er worden deelgenomen aan de hardlooponderdelen van AFAS Kasteelloop de Haar. Het is vanaf vandaag mogelijk om je voor de AFAS Kasteelloop de Haar en de Kastelentour in te schrijven.

Op zaterdag 22 en zondag 23 juni staat Kasteel de Haar decor voor een prachtig tweedaags sportevenement. Het weekend wordt op zaterdag 22 juni afgetrapt met de Kastelentour (fietstocht) en Kasteelwandeling de Haar. Hardlopers kunnen zich klaarmaken voor verschillende afstanden op zondag 23 juni tijdens AFAS Kasteelloop de Haar.

De Kastelentour
Deze fietstocht is het eerste onderdeel op het programma. Dit onderdeel geeft iedereen de gelegenheid om de omgeving van Kasteel De Haar te ontdekken op de fiets. De routes van 65km, 100km en 140km leiden de deelnemers langs de mooiste kastelen en forten in het groene hart. Onderweg komen deelnemers diverse verzorgingsposten tegen. De route van 65km is daarnaast ook zeer geschikt om met de e-bike te voltooien.

Kasteelwandeling De Haar
Na de Kastelentour zal op dezelfde dag het startschot worden gegeven voor Kasteelwandeling de Haar. Tijdens deze unieke wandeltocht bewonderen wandelaars het park, de kasteeltuinen en de prachtige natuur die de omgeving van Kasteel de Haar te bieden heeft. Wandelaars kunnen kiezen voor een route van 13 of 20 km. Met de start en finish bij Kasteel de Haar wordt dit een wandeling die de deelnemers niet snel zullen vergeten. Het is binnenkort mogelijk je in te schrijven voor dit evenement.

AFAS Kasteelloop de Haar
Een dag later staan hardlopers in de startblokken tijdens AFAS Kasteelloop de Haar. De unieke parcoursen van verschillende onderdelen gaan dwars door het park en de tuinen van Kasteel de Haar. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden zoals de 21,1 km, de 10,55 km en de 5 km. De jonge hardlopers kunnen kiezen voor de Ridders en Jonkvrouwenloop 2 km. Zo krijgt iedereen de kans om aan dit bijzondere hardloopevenement deel te nemen.

Programma
Het programma van de AFAS Kasteelloop de Haar ziet er als volgt uit:

Zaterdag 22 juni

09.00 uur: De Kastelentour 140 km

09.20 uur: De Kastelentour 100 km

09.40 uur: De Kastelentour 65 km

10.00 uur: Kasteelwandeling de Haar 20 km

10.30 uur: Kasteelwandeling de Haar 13 km

Zondag 23 juni

09.00 uur: Start Ridders en Jonkvrouwenloop 2 km

09.30 uur: Start 10,55 km

09.30 uur: Start 21,1 km

12.00 uur: Start 5 km

Kasteel De Haar
Kasteel De Haar is het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland. Het Middeleeuwse kasteel kenmerkt zich door de rijke en extravagante geschiedenis en de vele bijzondere verhalen die achter de kasteelmuren schuilgaan. Kasteel De Haar geeft een uniek inzicht in het flamboyante leven van de familie van Zuylen in de 20e eeuw. Met AFAS Kasteelloop de Haar, Kasteelwandeling de Haar en de Kastelentour worden het bijzondere kasteel, het prachtige park en de natuurrijke omgeving van Haarzuilens sportief omarmt.

Goede doel
Het Wilhelmina Kinderziekenhuis Utrecht is deze editie weer het goede doel van AFAS Kasteelloop de Haar. Dit jaar willen we ze helpen met het kletspakket ‘Hoe vertel jij je kind dat je kanker hebt?’. Dit is een kwestie waar veel jongvolwassen (18-39 jaar) patiënten mee worstelen. Het is één van de moeilijkste gesprekken die gevoerd moet worden, nadat de diagnose kanker is vastgesteld.

In de AYA-poli van het UMC Utrecht wordt er specifieke zorg aangeboden voor jongvolwassenen met kanker. AYA staat voor Adolescents & Young Adults met kanker. De zorgverleners bieden de patiënten ondersteuning op het gebied van allerlei levenszaken. 

Om deze patiënten een handje hierbij te helpen hebben zij het AYA kletspakket gelanceerd. Er kwam naar voren dat patiënten het erg lastig vinden om het gesprek met hun kinderen te openen over kanker. Het kletspakket biedt ouders een handvat en bestaat uit informatie, boekjes, een spelletje en knuffels voor kinderen van ouders met kanker.

Inschrijven
Inschrijven voor de Kastelentour en AFAS Kasteelloop de Haar is vanaf vandaag mogelijk via:

Kastelentour: www.kastelentour.nl

AFAS Kasteelloop de Haar: www.kasteelloopdehaar.nl

Kasteelwandeling de Haar gaat binnenkort open! Voor meer info: www.kasteelwandeling.nl

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024