StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoeken


Stuur dit document naar

Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Uw Email adres


Bericht


Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).
Om spam tegen te gaan controleren we dit veld op deze waarde.


Geplaatst op:10-11-2022
Bijgewerkt op:10-11-2022 15:43

Muzikale optocht met 600 kinderen trekt door Montfoort op donderdag 17 november

Bron: Harmke Martens, gemeente Montfoort
  

Feestelijke start bouw Kindcentrum Montfoort

Op donderdag 17 november is het zo ver. Dan vieren gemeente Montfoort en betrokken partijen de start van de bouw van het nieuwe Kindcentrum Montfoort. Alle toekomstige gebruikers zijn uitgenodigd; drie basisscholen, de kinderopvang en alle kinderen. Dat betekent dat er maar liefst 600 Montfoortse kinderen worden verwacht voor een feestelijk moment op het nu nog braak liggende bouwterrein. Onder muzikale begeleiding trekt de stoet donderdagochtend vanaf het huidige pand voor de eerste keer naar de nieuwe locatie.

Kindcentrum Montfoort
De drie Montfoortse basisscholen Graaf Jan, De Howiblo en De Hobbitstee en de buitenschoolse opvang KMN Kind & CO krijgen een nieuw onderkomen. Samen gaan ze een kindcentrum vormen. Een plek waar elke organisatie zijn identiteit kan uitdragen en  waar tegelijk door gezamenlijk gebruik van ruimtes bijzondere activiteiten worden aangeboden en wordt samengewerkt.

Het nieuwe gebouw
Kindcentrum Montfoort wordt een kloppend hart waarin spelen en leren elkaar ontmoeten. Een vriendelijke omgeving, met flexibiliteit in huidig gebruik en naar de toekomst toe. Duurzaam en onderhoudsvriendelijk en een speels gebouw, waarin kinderen kunnen groeien en bloeien. De nieuwe locatie is de zogenoemde ‘voormalige Hoflandschool’, aan de Parklaan in Montfoort, bij de tennisvereniging en de hockeyvelden.

Start bouw
Volgens planning is de bouw in november 2022 van start gegaan. Op woensdag 2 november is het terrein officieel overgedragen aan Pellikaan Bouwbedrijf. Als eerste start het bouwbedrijf met heiwerkzaamheden, waarmee het fundament wordt gelegd voor het nieuwe kindcentrum. Binnenkort gaat de eerste heipaal de grond in. In totaal worden er maar liefst 127 palen geslagen.  

Feest op donderdag 17 november
Samen met alle gebruikers en betrokkenen staat gemeente Montfoort op donderdag 17 november feestelijk stil bij de start van de bouw. Die dag brengen alle gebruikers, dat zijn de drie scholen en de kinderopvang, een bezoek aan de bouwplaats. Aan het begin van de dag vertrekken zij vanuit de huidige locatie, het scholencomplex aan de Van Damstraat in Montfoort, naar de bouwlocatie. Zij worden daarbij muzikaal begeleid door pretkapel ZWUP. Met elkaar wordt vervolgens op de bouwlocatie het symbolische startschot gegeven voor de bouw van Kindcentrum Montfoort.

Doorkijk
De komende maanden zullen de contouren van het nieuwe Kindcentrum Montfoort steeds duidelijker zichtbaar worden. Het streven en de verwachting is dat de drie scholen en de
kinderopvang begin 2024 kunnen verhuizen.

Meer informatie: www.montfoort.nl/kindcentrum of www.kindcentrummontfoort.nl.

  


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nonstop muziek


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024