StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:30-01-2022
Bijgewerkt op:30-01-2022 10:46

4 februari wandeling 1672 langs de Vlist

Bron: Lyanne de Laat
  

Vrijdagmiddag 4 februari neemt watergids Marina je mee op de wandeling 1672 langs het kronkelende riviertje de Vlist. Dit maandelijkse waterwandelarrangement gaat door het inundatiegebied van de Oude Hollandse Waterlinie. Het is een van de vele activiteiten in het kader van het herdenkingsjaar van deze linie. Onderweg gaan de wandelaars ook voorbij de tientallen monumentale boerderijen en door het prachtige en vogelrijke natuur-, recreatie- en waterbergingsgebied de Hooge Boezem.

Na een maaltijd bij Café de Vlist krijg je op de Koeneschans de mogelijkheid terug in de tijd te gaan. Met je mobiel in een virtual reality paal zie je hoe het er in 1672 uitzag. Verderop zijn bezoeken gepland aan melkvee- en kaasboerderij Van Eijk met winkel, de molen met de langste wieken van Nederland en het Gemaal in Haastrecht, dat 150 jaar bestaat.

 Trek je stoute schoenen aan

De 7 km lange wandeling heet 1672 en verwijst naar het Rampjaar, toen voor het eerst de Oude Hollandse Waterlinie werd toegepast. Laaggelegen land tot kniehoogte onder water zetten was toen, tot aan de komst van de vliegtuigen, hét wapen om binnenvallende legers tegen te kunnen houden. De Koeneschans was een strategische plek, vandaar dat de wandeling hier start. Onderweg vertelt Marina hoe dit inunderen in de praktijk ging en dankzij welke maatregelen we nu in dit lage polderland onder zeeniveau nog steeds kunnen blijven wonen, werken en vakantie houden.

Handig om te weten

Reserveren is noodzakelijk. De wandelaars verzamelen om 12.10 uur bij de bushalte in het centrum van Haastrecht. Het arrangement incl. lunch, versnaperingen en bezoeken duurt tot ongeveer 17 uur. Voor meer informatie en aanmelden: Lyanne de Laat,  T 06 3001 3037,  E ll.merla@planet.nl, www.gemaalhaastrecht.nl/arrangementen.  

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Oranje Top 30


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024