StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoeken


Stuur dit document naar

Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Uw Email adres


Bericht


Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).
Om spam tegen te gaan controleren we dit veld op deze waarde.


Geplaatst op:30-03-2021
Bijgewerkt op:30-03-2021 09:50

Wethouder De Weger opent Logeerhuis Bredius in Woerden

Bron: Mirjam Bijlenga, projectleider
  

Logeerhuis Bredius is vanaf nu open voor gasten! Woerdens Welzijns-wethouder Tymon de Weger verrichtte op 26 maart de bescheiden (door coronamaatregelen), maar heel gezellige officiële opening. De Weger:  “Met dit Logeerhuis hebben we in Woerden een mooie nieuwe voorziening die de mantelzorgers in onze gemeente ontzettend gaat helpen. Het is heel bijzonder dat dit Logeerhuis in zo’n korte tijd is gerealiseerd!”

Wethouder Tymon de Weger opende het Logeerhuis officieel.

Doelgroep van het Logeerhuis zijn mensen die zorg of ondersteuning nodig hebben en thuis intensief verzorgd worden door een mantelzorger. Terwijl degene die zorg nodig heeft voor een weekend of een weekje in het Logeerhuis logeert, heeft de vaak stevig belaste mantelzorger tijd voor zichzelf, om nieuwe energie op te doen.  

In de week vóór de opening zijn al heel wat potentiële logés, hun mantelzorgers en andere  geïnteresseerden een kijkje komen nemen.

Drukke kijkdagen

Voor de kijkdagen was zoveel belangstelling dat het aantal kijkmomenten in de week voor de opening zelfs moest worden uitgebreid.  Niet alleen de ‘buren’ van Park Oudeland maar vooral ook mensen die er graag willen verblijven en hun mantelzorgers, zorgmedewerkers, praktijkondersteuners van huisartsen, belangstellende inwoners van Woerden en sponsoren kwamen even kijken. Ze bewonderden de vier zonnige, ruime kamers, de sfeer in het huis en het uitzicht. Een mantelzorger verzuchtte ‘zó uit te kijken naar ‘een hele week voor mezelf!’. 

Het Logeerhuis wordt gerund door een groep goed opgeleide vrijwilligers, gecoacht door twee coördinatoren. Ook familie van vrijwilligers maakte van de kans gebruik om even binnen te komen kijken.

Tijdig aanvragen

De eerste tijdelijke bewoners van het Logeerhuis druppelen meteen na de opening  binnen.  Ook voor de komende periode zijn al aardig wat aanmeldingen gedaan, maar er is nog plek voor méér. “Tijdig actie nemen is bij aanvragen belangrijk. Tussen het moment dat iemand aangeeft graag logeerzorg te willen en de definitieve boeking zit soms een paar weken”, zegt projectleider Mirjam  Bijlenga. “De gemeente moet eerst een beschikking afgeven. Als je die hebt kun je ‘m inzetten op de tijd die jou (als logé en als mantelzorger) het beste schikt. Ook mensen met een WLZ-indicatie kunnen mogelijk gebruik maken van logeerzorg om de mantelzorger een beetje te verlichten. Wij helpen mensen graag bij hun aanvraag.”

Bijna tegen de stroom in

De totstandkoming van Logeerhuis Bredius – van eerste idee tot ingebruikname nu – ging snel! “Bijna tegen de stroom (in deze coronatijd) in hebben we zoveel positieve inzet ervaren!”, zegt Bijlenga. “Vanuit allerlei hoeken werden de schouders eronder gezet. Vrijwilligers, bedrijven, sponsoren en mensen die individueel hun steentje bijdroegen: er is echt keihard en met hart en ziel gewerkt, vaak ‘om niet’.  Door al die hulp is het Logeerhuis nu een fijne plek voor alle gebruikers in de toekomst. Ondanks de vele uren en de vermoeidheid krijg je daar ook echt energie van. We mogen trots zijn op wat Woerden met elkaar hier heeft neergezet.”

Voor meer informatie: www.logeerhuisbredius.nl, info@logeerhuisbredius.nl, telefoon 0348-591010.

Wethouder Tymon de Weger opende het Logeerhuis officieel.

  


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024