StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken


Stuur dit document naar

Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Uw Email adres


Bericht


Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).
Om spam tegen te gaan controleren we dit veld op deze waarde.


Geplaatst op:11-07-2019
Bijgewerkt op:11-07-2019 21:49

Montfoort wil 450 nieuwe huizen bouwen

Bron: M. Andriessen VVD Montfoort
  

Op initiatief van de VVD-fractie nam de raad op 8 juli een voorstel aan om de woningbouwambitie te verhogen naar 430 woningen, waarvan 180 extra woningen voor gezinnen. In de plannen van het Montfoortse college was sprake van de bouw van 250 woningen tot 2030, voor uiteenlopende doelgroepen. Met dit beperkte aantal nieuwbouwhuizen zou het aantal gezinnen afnemen en komen voorzieningen als scholen, verenigingen en winkels in gevaar. De raad wil dat voorkomen.

De gemeenteraad van Montfoort scherpt de ambitie voor nieuwbouw dus aan met 180 extra woningen voor gezinnen en wil in de komende jaren nu in totaal 430 huizen bouwen.

VVD-raadslid Frank van Rooijen: ‘We hebben in Montfoort veel vrijwilligers en mooie actieve verenigingen en scholen. Maar de komende jaren wordt er voor Montfoort een flinke krimp en vergrijzing verwacht. Omdat er gemiddeld steeds minder personen in een huis wonen, dreigen onze scholen en verenigingen in grote problemen te komen. We hebben daarom aan de raad voorgesteld om meer woningen te bouwen om deze bevolkingskrimp tegen te gaan.’

Het voorstel van de liberalen werd gesteund door Progressief Akkoord, Inwonersbelangen, CDA, D66, Christenunie en SGP. Lokaal Montfoort stemde als enige fractie tegen. De precieze invulling van de extra opgave van 180 woningen zal eind 2019 gereed te komen door een verkorte raadpleging van onder meer externe experts, stakeholders en raad.

Met de aanvulling nam de raad de woonvisie van het college aan. Het college kan nu bouwplannen maken en verder gaan met zoeken naar plekken waar woningen kunnen komen. De verwachting is dat met het aantal van 430 woningen naast inbreidingslocaties ook zal moeten worden gezocht naar bouwlocaties buiten de zogenaamde ‘rode contouren’.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024