Geplaatst op:22-05-2018
Bijgewerkt op:22-05-2018 08:49

s.v. Lopik blijft na winst in de race voor nacompetitie

Bron: Bert Haars

Lopik-trainer Bertus van Schaik kon behalve over de geblesseerde Floor Manschot beschikken over de voltallige selectie. De boodschap was duidelijk: winnen! Wanneer de twee laatste competitiewedstrijden zouden worden gewonnen dan is een plaats in de nacompetitie voor een promotieplaats naar de 2e klasse namelijk een feit.

Lopik startte prima en was al snel bovenliggend in deze wedstrijd. Prima combinaties werden op de mat gelegd alleen was het wachten op doelpunten. Vroeg in de wedstrijd hadden Davy Boon en Jacco Borst goede mogelijkheden maar bleef de stand op 0-0.

Bas Landman leek na 20 minuten spelen de  keeper te verrassen, Van den Boogaart was alert en pakte de bal keurig uit de hoek. In de 27e minuut was het wel raak, Davy Boon draaide zich vrij in het strafschopgebied en scoorde de belangrijke openingstreffer, 0-1.

Kort daarna bereikte een prima dieptepass van Melvin Lamens spits Ardy de With, echter zijn schot met links had te weinig kracht om  de keeper te verschalken. In het laatste deel van de eerste helft speelden de linies van Lopik te ver uit elkaar waardoor Lopik de tweede bal regelmatig verloor en Voorwaarts de kans geboden werd om beter in de wedstrijd te komen.

Tussen de 35e en 40e minuut kwam eerste Lopik, en daarna Voorwaarts goed weg dat de scheidsrechter geen penalty’s toekende. Net voor de rust bleef de opgekomen Dave van de Akker rustig bij een geboden kans en scoorde beheerste de 0-2.

Net als vorige week was Lopik direct na de aftrap van Voorwaarts niet scherp en de thuisploeg profiteerde daar optimaal van en scoorde in dezelfde minuut de aansluitingstreffer, 1-2. In de tweede helft zette Lopik weer snel druk op de tegenstander.

De gehele tweede helft waren de bezoekers bovenliggend. Na enkele niet benutte kansen volgde in de 53e minuut een prachtige aanval, Jacco Borst trok de bal vanaf de achterlijn terug op de inkomende Boon en deze tikte de bal beheerst langs de keeper van Voorwaarts.

Het ongeloof was groot toen scheidsrechter Hovinga vanaf grote afstand deze goal afkeurde voor buitenspel?! De teleurstelling van deze onterecht afgekeurde goal duurde gelukkig kort, want een minuut daarna scoorde Reda Reddam wel een goedgekeurd doelpunt en bracht daarmee de stand op 1-3.

Uiteraard kwam de thuisploeg ook een aantal keren goed door maar de verdediging van Lopik stond als een huis en gaf weinig weg. Keeper Twan Schimmel moest in de 67e minuut nog wel tot het uiterste gaan om een goed schot te keren en deed dit voortreffelijk.

In de 72e minuut schoot Reddam, na een voortreffelijke actie de bal op de lat. Ardy de With had vanmiddag geen geluk en zag zijn schoten telkens gekeerd door de goed keepende Van den Boogaart. In de 80e minuut werd Reddam gewisseld voor Jordy Keja. Net als in de vorige wedstrijd bleek Keja belangrijk voor Lopik. Koud in het veld draaide hij zich knap vrij en had hij oog voor de op rechts opgekomen Jacco Borst en speelde de bal met goede snelheid mee. Borst ronde deze aanval keurig af en bepaalde hiermee de uiteindelijke eindstand op 1-4.

Volgende week speelt Lopik om 14:30 uur de laatste wedstrijd van de competitie op eigen terrein tegen het FC Driebergen. Bij winst van Lopik volgt nacompetitie voor een promotieplaats naar de 2e klasse. Lopik zal dan met zeven andere clubs moeten strijden voor één promotieplaats.

Bij winst van FC Driebergen kan het theoretisch gezien regelrechte degradatie nog ontlopen. Dus het beloofd wederom een spannende laatste competitiewedstrijd te worden op het sportpark aan de Rolafweg Zuid 1a te Lopik. Lopik hoopt uiteraard op grote publieke belangstelling om de ploeg van trainer Bertus van Schaik te steunen!

Opstelling Lopik: Twan Schimmel , Jonathan Werrie, Reda Reddam (80e Jordy Keja), Mark Broekhuizen, Jacco Borst, Davy Boon, Melvin Lamens, Jako den Uyl (85e Matrix Tuls), Dave van de Akker, Bas Landman, Ardy de With(85e Jochem de Jong.

Meer berichten in deze categorie:
Erwin Timmerarends uitgeroepen tot Springer van het Jaar (08-04-2024)
Het EK Snooker in Sarajevo: Hugo van Houten uit Montfoort vlammend van start (15-03-2024)
Renovatie voor hockeyvereniging (06-03-2024)
Kom gezellig meebewegen (16-02-2024)
Inschrijving AFAS Kasteelloop de Haar en Kastelentour geopend (08-02-2024)
TTV De Schans organiseert op 24 maart Het Bedrijfstafeltennis Toernooi! (05-02-2024)
Inschrijving Culture Run start 1 februari (31-01-2024)
Genomineerden Sport Awards 2024 bekend (26-01-2024)