Geplaatst op:03-04-2018
Bijgewerkt op:03-04-2018 11:45

Benschop wint na bizarre week van Driebergen

Bron: Leo Oudshoorn

De afgelopen week was er een voor Benschop, die nog lang in het geheugen van de Dorpsclub zal zitten. Het historisch bekeravontuur dinsdagavond tegen JOS Watergraafsmeer eindigde door een 0-1 nederlaag.

Twee dagen later kwam het bericht binnen, dat de vader van Patrick Maton na een hartoperatie in coma was geraakt en afgelopen vrijdagmiddag was het Niels Beeres, die zijn vader dood vond in zijn huis. Dinsdagavond had hij voor de selectie nog een lunch geregeld. Niels Beeres besloot toch te voetballen na overleg met de familie. Zijn vader Ton, zijn grootste bewonderaar, zou dat absoluut gewild hebben.

Het bleek weer eens dat Benschop een geweldige groep heeft want ondanks het slechte nieuws ging men voor elkaar door het vuur en speelden ze een uitstekende wedstrijd. Driebergen probeerden met veel inzet het Benschop moeilijk te maken, maar konden echter alleen met veel geluk tegenhouden. Benschop creëerde de ene na de andere kans, maar de afwerking liet veel te wensen over.

De uitstekende keeper van Driebergen Michel van Bruggen was de grote sta in de weg in de eerste helft. Jonathan Antonio kopte in de eerste minuut een vrije trap van Jeroen Lamboo rakelings naast. Daarna was het David Verweij, die vrijstaand werd gestuit door van Bruggen en met de voet hield hij daarna Martijn de With van een doelpunt af. Ook redde hij tot twee maal toe fraai op schoten van de in kansrijke positie staande Jonathan Antonio.

Ook David Verweij kwam nog twee keer oog in oog met de Driebergen keeper, maar zijn eerste schot ging via de lat over en zijn andere werd gered door de keeper. Driebergen waren slechts een keer in de buurt van het Benschop doel geweest en wel uit een corner. Dat de rust inging met een
0-0 stand was een wonder.

Direct na de rust had Benschop toch geheel tegen de verhouding in op een achterstand kunnen komen. Invaller en debutant Max Mehrengs kwam op links door en zijn harde schot ging via de binnen kant van de paal weer het veld in. Daarna was het echt gebeurd met Driebergen.

Nadat Michel van Bruggen David Verweij van een doelpunt had afgehouden kreeg Benschop in de 60e minuut het verdiende loon. Een indraaiende corner werd tegen de lat getikt door de keeper van Driebergen en kwam alsof dit zo moest zijn, voor de voeten van Niels Beeres, die raak kogelde
0-1.

Een minuut later was het Michel Hoekstra, die de bal met de hand wegtikte en de uitstekend fluitende scheidsrechter Smith uit Hoorn kon niet anders dan een penalty geven. Weer was het Niels Beeres, die scoorde 0-2.

In de 64e min kwam de eindstand 0-3 op het scorebord. Jeroen Roodenburg, hersteld van een langdurige blessure, werd op links weggestuurd door Remco van Wijngaarden en rondde beheerst af. Daarna had Benschop nog genoeg tijd om de score verder uit te breiden maar de grote uitblinker van vanmiddag Michel van Bruggen vond 0-3 mooi genoeg. Benschop nam verdiend de punten mee na deze zeer sportieve wedstrijd en bizarre week.

Zaterdag a.s. staat de belangrijke uitwedstrijd tegen de nummer twee Focus 07 uit Culemborg op het programma. De spelers en supporters bus vertrekt om 12.45 uur van het sportpark. De wedstrijd begint om 14.30 uur en we hopen, dat vele Benschoppers de weg naar Culemborg weten te vinden om onze jongens op een sportieve manier aan te moedigen.

Opstelling: Mitchell van Oort, Jeroen Lieverse, Niels Beeres, (80e min Coen vd Snoek), Jurgen Ruitenbeek, Remco van Wijngaarden, Stef Elings, (62e min Jimmy Vendrig), Jonathan Antonio, (45e min Thomas Banfi), Jeroen Lamboo, Martijn de With, Jeroen Roodenburg en David Verweij.