StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken


Stuur dit document naar

Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Uw Email adres


Bericht


Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).
Om spam tegen te gaan controleren we dit veld op deze waarde.


Geplaatst op:17-06-2017
Bijgewerkt op:17-06-2017 16:53

Rotonde Montfoort op 10 juli klaar voor gebruik

Bron: Veiligheidsregio Utrecht
  

Begin juni is gestart met de aanleg van een rotonde in Montfoort, op het kruispunt van de M.A. Reinaldaweg (N204) en Blokland. Doel van de rotonde is het verbeteren van de verkeersveiligheid. Als het weer meezit, is de rotonde op 10 juli klaar voor gebruik.

Vanaf 24 oktober 2016 zijn voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd, vooruitlopend op het aanleggen van de rotonde. Nu de grond voldoende is voorbelast en alle kabels en leidingen zijn omgelegd, kan de rotonde worden gebouwd.

WAAROM EEN ROTONDE?

Op het kruispunt N204/Blokland gebeurden regelmatig ongelukken. Daarom wilde de provincie Utrecht het kruispunt verkeersveiliger maken. In overleg met de gemeente Montfoort en de werkgroep Blokland is gekozen voor een rotonde als meest verkeersveilige oplossing op deze locatie. In 2015 is een wijzigingsplan vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Montfoort. Dit plan maakt het aanleggen van de rotonde mogelijk.

ÉÉN WEEKENDAFSLUITING

Het aanleggen van de rotonde gebeurt op doordeweekse dagen, tussen 07:30 en 17:00 uur. Aannemer Van Wijk Nieuwegein voert de werkzaamheden uit. De volgorde van de werkzaamheden is erop gericht dat het kruispunt open blijft zodat het verkeer erlangs kan. Dit zal lichte hinder en vertraging geven. Als de rotonde bijna klaar is, wordt het kruispunt gedurende één weekend afgesloten. Deze weekendafsluiting is nodig om de laatste laag asfalt aan te brengen en de rotonde te voorzien van markering. De start van de wegafsluiting is gepland op vrijdagavond 7 juli, 21:00 uur. Op maandagochtend 10 juli, 06:00 uur is de weg weer open en kan het verkeer voor het eerst over de nieuwe rotonde rijden.

SLAG OM DE ARM

Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien waardoor het werk moet worden uitgesteld naar een later moment. Bijvoorbeeld als het lange tijd achter elkaar regent. Asfalteren is dan niet verstandig omdat de kwaliteit van het resultaat onvoldoende zal zijn.

WEBSITE EN MOBIELE APP

Informatie over het project is ook te vinden op www.provincie-utrecht.nl/n204blokland en op de gratis te downloaden app voor smartphones: ‘N204 Blokland’. Via deze app houdt de aannemer de omgeving op de hoogte van de voortgang van de werkzaamheden.

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024