Bijgewerkt op:24-10-2016 12:55

Dames 2 De Valk verliest uit bij Vives Dames 6

Bron: Marieke van Breukelen

Afgelopen zaterdag, 22 oktober, speelde het 2e dames team uit Montfoort om 18.15h uit bij Vives in IJsselstein. Vives - de huidige nummer 1 van de competitie - tegen de nummer 7. Vooraf zou je zeggen dat Vives makkelijk zou moeten kunnen winnen, maar gebeurde dat ook?

De Valk met de basis Claudia, Ursula, Tessa, Marsha, Lisan, Samantha en Sanne als waardevolle wissel (kwam ook regelmatig in de wedstrijd) begon goed. Scherp vanaf het begin en het spel ging gelijk op met over en weer mooie aanvallen en slimme prikballen. Gelukkig voor De Valk hadden ze een paar mooie servicebeurten waardoor ze een aantal punten voorsprong hadden en dat bouwden ze mooi uit. De eerste set werd gewonnen met
19-25.

Heerlijk om de eerste set gelijk te winnen; dat geeft goede moed voor de volgende set. In de tweede set was het spel wat wisselvalliger en vooral rommelig en daar zijn de Montfoortse dames toch niet heel goed in. Daar bovenop kregen ze een lange servicebeurt tegen en de achterstand liep op. Na een time-out werd het spel weer terug gevonden en liepen ze in. Maar helaas te laat, waardoor de tweede set met 25-22 naar Vives ging.

Een spannende wedstrijd, echt aan elkaar gewaagd. En zo liep de derde set ook: eerst stond De valk ruim voor door de servicebeurt van Tessa (zij serveerde Montfoort naar 1-6) maar ook Vives had een aantal mooie servicebeurten waardoor ze weer bij kwamen. Vanaf dat moment werd het echt een punt-voor-punt-spel en uiteindelijk eindigde de derde set in 27-25 voor Vives.

Winst zit erin voor De Valk dus keihard werken voor een 3-2. Misschien lag het aan het tijdstip maar De Valk kwam niet meer in hun eigen spel. Veel slordige foutjes en ook de aanvallen werden niet afgemaakt. Vives bleef sterk spelen met de middenspeelsters die veel punten scoorden. Montfoort liep achter de feiten aan en de set eindigde in 25-19.

Helaas een 3-1 verlies, maar zeker wel aan elkaar gewaagd. De komende weken hard trainen en dan de eerstvolgende wedstrijd, 12 november, opnieuw proberen de winst te pakken.