Geplaatst op:19-09-2016
Bijgewerkt op:19-09-2016 20:47

v.v. Montfoort verdiend langs Volendam

Twee seizoenen geleden speelde Montfoort voor het laatst tegen Volendam. In een hilarische wedstrijd, waarbij de ruststand werd bepaald op 0-4, moest Montfoort uiteindelijk, na een geweldige inhaalrace, met 5-6 het onderspit delven.

Met 4 punten uit 2 wedstrijden kent Montfoort een prima competitiestart, terwijl Volendam met 2 punten uit even zoveel wedstrijden en 0 doelpunten een matige start kent.

In vergelijking met vorige seizoenen lijkt Montfoort eindelijk over voldoende scorend vermogen te beschikken, zoals blijkt uit de oefenwedstrijd op de dinsdag ervoor, toen NITA met 8-0 werdopgerold.

Bij Montfoort ontbraken Chris Resida , Mitchel Bottenheft (schorsing), Max Verweij (blessure) en Nick van Luinen (vakantie) in de basis .

Even na half 3 floot scheidsrechter van Waveren voor de aftrap en voor men het goed en wel in de gaten had stond de 1-0 al op het scorebord. In de 4e minuut was het Danny ter Hoeve, die uit een assist van Miquel Ballo, de bal keurig inkopte.

Vier minuten later was het dezelfde ter Hoeve, die op zijn beurt Miquel Ballo perfect in stelling bracht.De frêle aanvaller startte vanaf de middellijn en hoewel er geen sprake was van buitenspel vlagde de grensrechter zeer kordaat en bleef de scheidsrechter niets anders over dan te fluiten, dit tot groot ongenoegen van de Montfoortse aanhang.

Hoewel het spel van Volendam erg on-Volendams was en veelal de lange bal werd gehanteerd, kreeg de ploeg van trainer René Binken toch enkele mogelijkheden. In de 21e minuut was Robin Vianen bij een aanval eindstation en een 6-tal minuten later kwam een Volendamse aanvaller stevig in op Vianen, die gelukkig weer opgelapt kon worden.

In het verdere verloop van de 1e helft bleef Montfoort de bovenliggende partij, maar pas in de 39e minuut werd dit vertaald in een doelpunt. Het was op dat moment Mike van Oostrom, later terecht gekozen tot Man Of The Match, die een schitterende lange pass gaf op Miquel Ballo, die zich op zijn beurt wist los te rukken van een Volendamse verdediger en doelman Sander Binken kansloos liet.

Duidelijk was dat Volendam in de 2e helft uit een ander vaatje moest tappen om nog enig uitzicht te hebben op minimaal een gelijkspel. Al na 2 minuten in de 2e helft kregen de gasten even buiten de 16 meter een vrije trap toegekend, die Robin Vianen uiteindelijk met zijn vingertoppen over de deklat tikte.

Vierminuten later moest Vianen opnieuw handelend optreden en deed dat met veel verve.

In het vervolg van de 2e helft kreeg Montfoort via Bart Roelofs en Jouad el Yaagoubi nog enkele mogelijkheden om de voorsprong te vergroten, maar in de 77e minuut was het toch Volendam dat via de voet van Nico Keizer op
2-1 kwam en alarmfase rood voor de thuisploeg leek in te gaan.

Maar dan was daar natuurlijk het goudhaantje Marck van Baal, die , nauwelijks in het veld, doelman Sander Binken verrasten en voor de 3-1 tekende.

In de laatste 10 minuten zette Volendam nog wel aan, maar Montfoort speelde de wedstrijd professioneel uit, waardoor de overwinning niet meer in gevaar kwam.

Door deze overwinning en het verlies van JSV N’gein en het Amsterdamse AFC stijgt Montfoort met 7 punten naar de 2e plek en met de komende ontmoeting tegen leider Zuidvogels gaat Montfoort een spannende periode tegemoet met als inzet de koppositie in de 1e klasse A.

Met een doelsaldo van + 9 lijkt de ploeg uit Huizen gemakkelijk te scoren en is de verdediging van Montfoort extra gewaarschuwd.