Geplaatst op:05-09-2016
Bijgewerkt op:05-09-2016 12:07

Gretig v.v. Montfoort boekt verdiende overwinning op Woudenberg

Mede door vakantieperikelen was de aanloop naar de competitie soms wisselvallig , maar zag trainer Renato Dijksterhuis toch wel een voortdurend stijgende lijn. Afgelopen donderdag kon hij voor het eerst over een nagenoeg voltallige en fitte selectie beschikken, waardoor hij tegen Woudenberg de ideale elf het veld in kon sturen.

De tegenstander van afgelopen zaterdag, v.v. Woudenberg, was direct een goede graadmeter om te kijken waar zijn ploeg stond. In het afgelopen seizoen verloor Montfoort thuis kansloos en speelde men in Woudenberg gelijk, daar waar de ploeg recht had op meer.

Terwijl Woudenberg weinig verschuivingen kent in de selectie , telde Montfoort veel nieuwe namen en leek het alsof de ploeg er in aanvallend opzicht sterk op vooruit gegaan was.

In de basis stond Nick Koppers opnieuw op de rechtsbackpositie en verdedigde Robin Vianen ondanks trieste familieomstandigheden het doel en dat deed hij, zoals later zou blijken, met verve.

Vanaf de 1e minuut zette Montfoort druk op de defensie van v.v. Woudenberg en de ploeg van Arno van Wolfswinkel kwam dan ook nauwelijks aan aanvallen toe.

De 1e mogelijkheid kwam uit een vrije trap, die door Joey Hendriks werd weggekopt en even later belandde een schot van Miquel Ballo in de handen van keeper Schennink.

Ook een schot van Bart Roelofs was een prooi voor de keeper. In de 7e minuut was de grootste kans voor Dion Gerritsen, die alleen voor de keeper verscheen , maar Schennink wist met de nodige moeite de openingstreffer te voorkomen. Het bleek slechts uitstel van executie , want in de 8e minuut was het Miquel, die op aangeven van Remco de Rijk, de score opende.

Na deze treffer kroop Woudenberg schoorvoetend uit zijn schulp en creëerde in de 12e minuut zowaar een mogelijkheid. Uit een vrije trap werd door één van de lange mannen van Woudenberg richting het doel van Vianen gekopt , maar deze reageerde alert en weerhield de ploeg van scoren.

Daarna was het weer Montfoort, wat de klok sloeg en in de 18e minuut was het opnieuw Miquel Ballo, die op aangeven van Remco de Rijk, voor de 2-0 tekende.

In het vervolg kreeg Montfoort nog voldoende kansen om de wedstrijd al voor rust definitief op slot te gooien, maar de treffers bleven uit. In de 45e minuut leek Montfoort toch nog verder weg te lopen, maar de treffer van Danny ter Hoeve werd door scheidsrechter Barrales afgekeurd.

Aan het begin van de 2e helft was Woudenberg, dat direct druk zette, maar telkens weer struikelde de ploeg op doelman Vianen. Pas na een kwartier wist Montfoort onder de druk uit te komen en werd een strakke inzet van Danny ter Hoeve door doelman Schennink ternauwernood tot hoekschop verwerkt.

In de 58e minuut was het Kevin Bakker , die zijn ploeg de aansluitingstreffer had kunnen bezorgen, maar zijn kopbal uit een voorzet van rechts ging vlak voor het doel hoog over.

Duidelijk was, dat de wedstrijd in de 2e helft aan kwaliteit had ingeboet en pas in de slotfase zette de ploeg van Van Wolfswinkel echt druk op het doel van Vianen, maar de doelman verkeerde in bloedvorm en wist op elke Woudenbergse aanval prima te anticiperen, waardoor doelpunten uitbleven. Het eindresultaat werd dus 2-0 , een uitslag, gezien de gehele wedstrijd, meer dan verdiend.

Vooral in de 1e helft maakte de ploeg van trainer Renato Dijksterhuis met soms oogstrelend voetbal een buitengewoon goede indruk, maar in de 2e helft was er iets van die glans verdwenen en maakte de ploeg zich het nog onnodig moeilijk. Er zal her en der dan ook nog wel wat gepolijst moeten worden, maar Montfoort beschikt over een fitte selectie. Aankomende zaterdag reist de ploeg af naar Hoorn, waar het speelt tegen een oude bekende, Zwaluwen ’30 . Daar zal men de positieve lijn moeten doortrekken.