Geplaatst op:22-05-2016
Bijgewerkt op:22-05-2016 20:16

v.v Montfoort maatje te groot voor HBOK

Afgelopen zaterdag reisde de selectie van v.v. Montfoort af naar Zunderdorp, een buurtschap van 400 inwoners, onder de rook van Amsterdam. Het betrof de 1e wedstrijd in een serie van maximaal 5 wedstrijden, met als inzet een langer verblijf in de 1e klasse.

Wilde Montfoort uitzicht op een vervolg, dan moest gewonnen worden van de nummer 8 uit de 2e klasse A, west 2, die met een heuse eindsprint (19 uit 9) de 3e periode veroverde.

Het bereiken van de 1e klasse zou voor de ploeg uit Zunderdorp hetzelfde zijn als het spelen in de Champions League. 2 seizoenen hiervoor kwam de ploeg ook al gedurende 1 seizoen uit in deze klasse en men hoopte dan ook, mede in verband met het 65-jarig bestaan, op een herhaling.

Montfoort startte met Marwan Fennich en Fahd Rouass in de basis, evenals Nick van Luinen, die terugkeerde van een schorsing.

Montfoort startte zeer behoudend vanuit een gesloten verdediging. Het tempo lag laag, waardoor de thuisploeg ook nog mogelijkheden zag. En die mogelijkheden kreeg de ploeg dan ook in de persoon van Maurizio Hellstone, de topscoorder van de club. De 1e mogelijkheid was in de 8e minuut, toen Jeroen de Vlieger weggleed en Hellstone alleen op doelman Vianen af kon stormen. Vianen was echter alert en wist een score te voorkomen. Even later was het diezelfde Hellstone, die opnieuw een kans kreeg, maar ook nu was de doelman van Montfoort er op tijd bij om redding te brengen.

Een 3-tal minuten later viel de goal aan de andere kant, toen Fahd Rouass in buitenspelpositie werd aangespeeld, de keeper omspeelde en zijn inzet treiterig langzaam in het doel zag verdwijnen.

Vanaf dat moment slaagde HBOK er nauwelijks in om een kans te creëren en begon de wedstrijd ernstige vormen van zomeravondvoetbal te vertonen. In de 45e minuut was het echter Nick van Luinen, die met een uiterste inspanning de bal over de doelman van HBOK in het doel zag verdwijnen en daarmee de voorsprong verdubbelde.

Al na enkele seconden in de 2e helft kreeg Marwan Fennich, op aangeven van Bart Roelofs, de grote kans om de wedstrijd al voortijdig op slot te gooien, maar zijn inzet ging ruim langs.

Vanaf dat moment liet Montfoort zich totaal onnodig terugdringen op eigen helft en was er even sprake van “Hotsenknotsenvoetbal “en was het opnieuw doelman Vianen , die in deze fase een doelpunt wist te voorkomen..

In de 62e minuut werden Marwan Fennich en Joey van Ede vervangen door David van der Velde en Nick Koppers en ging er in aanvallend opzicht weer iets meer dreiging uit. In de 73e minuut resulteerde dit dan ook in een doelpunt van Bart Roelofs.

En kwartier voor tijd was daar ook de terugkeer van Mitchell Bottenheft, die na weken buiten de selectie, weer belangrijke meters mocht maken.

In de slotfase was het Bart Roelofs, die liet zien het scoren nog niet verleerd te zijn. Hij onderschepte de bal bij de zwakke keeper van HBOK, werd even buiten het strafschopgebied gedreven, maar uit de draai wist hij op prima wijze het lege doel te vinden en leek de wedstrijd in 0-4 te eindigen.

Het smetje viel in de slotseconden, toen Maurizio Hellstone in een rommelige situatie en in buitenspelpositie de eretreffer wist te scoren, waardoor de wedstrijd eindigde in 1-4.

Aankomende zaterdag staat de return op het programma. Dit valt samen met de Familiedag van het jubilerende Montfoort. Voor eigen publiek zal het team van Jan Willem van Ede ongetwijfeld het verschil willen maken en is het ook van belang te schaven aan het vertrouwen.

Positief is de terugkeer van Mitchell Bottenheft, maar ook dat captain Roelofs, na een lange droogte, weer het doel weet te vinden.

Ondanks de luxe uitslag zal Montfoort aankomende zaterdag vanaf het eerste moment scherp moeten zijn en niet een situatie moeten ervaren zoals aan het begin van de 2e helft.

Daarbij komt dat de tegenstanders na deze ronde van een ander nivo zullen zijn.

Zo eindigde DVVA als 3e in de 2e klasse A en miste FC Almere op een haar na het kampioenschap in de 2e klasse B. Beide ploegen speelden afgelopen zaterdag gelijk, waardoor nog onduidelijk is wie de nieuwe tegenstander is van Montfoort. Wel is duidelijk, dat Montfoort de Familiedag een mooie start kan geven. De entree voor deze dag is gratis en de wedstrijd begint om 14.30 uur.