Geplaatst op:16-05-2016
Bijgewerkt op:16-05-2016 20:23

Nacompetitie voor v.v. Montfoort na verlies tegen en bij Sliedrecht

Bron: Dick ten Hoonte

De opdracht voor Montfoort was simpel, er moest gewonnen worden van kampioenskandidaat Sliedrecht. Voor de thuisploeg gold hetzelfde en beiden waren afhankelijk van de concurrentie.

Met 2 punten achterstand had Sliedrecht theoretisch nog kans op het kampioenschap, maar van enige kampioenschapssfeer was op sportpark de Lockhorst nauwelijks iets te merken. Na de nederlaag tegen DFS had men bij het bestuur niet het idee, dat de ploeg uit Opheusden nog een steekje zou laten vallen.

Ook voor Montfoort was het draadje superdun als het gaat om het ontlopen van nacompetitie. Winnen was een voorwaarde en dan nog moesten VVZ’49 en Woudenburg punten laten liggen.

Montfoort startte vanuit een gesloten organisatie en slaagde er in de beginfase in druk te zetten op de helft van Sliedrecht. Door beide teams werd regelmatig slordig ingespeeld . Hieraan lag duidelijk de nodige spanning ten grondslag. Aan beide kanten werden de nodige kansen gecreëerd. In verdedigend opzicht was Jeroen de Vlieger enkele malen de redder met o.a. een redding op de doellijn en bleef het geloof in een goed resultaat lang in leven.

Halverwege de 1e helft kreeg Montfoort zelfs een prima kans om de score te openen, maar tot 3 maal toe werd de bal geblokkeerd en zat het de ploeg van van Ede niet mee.

Vrij onverwacht viel het doelpunt aan de andere kant. Montfoort leed balverlies op het middenveld en daar maakte de thuisploeg dankbaar gebruik van. Het was uiteindelijk Michael Potkamp, die doelman Vianen met een punter kansloos liet.

Montfoort leek aangeslagen en de meegereisde supporters misten het nodige venijn in het spel.

In de 2e helft trok de ploeg feller van leer en dat leverde enkele 200 % kansen op o.a. voor Fahd Rouass, die alleen voor de keeper miste.

Halverwege de 2e helft werd duidelijk dat elke uitslag voor Montfoort nadelig was. Op één of andere manier was dit aan het spel van Montfoort te zien, want eerst was het Stefan van Dam, die de score verdubbelde en in de slotfase was het invaller Roy Leeuwestein , die de eindstand op 3-0 bepaalde.

Door dit resultaat zijn beide ploegen gedoemd tot het spelen van de nacompetitie. In het geval van Montfoort gaat het om maximaal 5 wedstrijden. Eerste tegenstander is HBOK ( Het Begon Op Klompen) uit Amsterdam-Noord, die de 3e periode overneemt in de 2e klasse A van Kampioen AFC en op de 8e plaats is geëindigd in de reguliere competitie.

Montfoort reist eerst af naar Amsterdam, waarop de return volgt op 28 mei. Bij winst volgt een 2e ronde met opnieuw een uit- en thuiswedstrijd, waarna, opnieuw bij winst, een beslissingswedstrijd volgt op 18 juni op neutraal terrein.

Voorwaar dus een lange, maar geen onmogelijke, weg voor de ploeg van Jan Willem van Ede. Het is alleen te hopen, dat het geloof in een positief resultaat nog levend is. Als team zal er voor 150 % gestreden dienen te worden en zullen ego’tjes opzij gezet moeten worden. Er zal dan ook de komende dagen hard gewerkt worden om de ploeg met de juiste scherpte de wei in te sturen.