Geplaatst op:03-04-2016
Bijgewerkt op:03-04-2016 21:45

Wedstrijden Luno 02-04-2016

Bron: KV Luno

Het veldseizoen is weer begonnen en meteen een vol programma voor LUNO. Te beginnen met LUNO F2. Een hele spannende wedstrijd waarin het alle kanten op kon gaan. Na 3 kwarten stond er een 6-5 stand op het scorebord. Helaas was aan het einde ESDO F1 iets te sterk en verloor LUNO F2 met 8-10.

Voor LUNO F1 begon de wedstrijd met Atlantis F1 heel goed. Ze kwamen met 1-0 voor. Daarna ging het al snel hard voor Atlantis en gooide ze de ballen er makkelijk in wat resulteerde in een grote achterstand. Ook de superspeler kon de stand niet veranderen wat uiteindelijk resulteerde in een 2-14 eindstand.

Voor LUNO E1 stond er een uitwedstrijd tegen KIOS E3 op het programma. LUNO E1 begon fantastisch aan de wedstrijd met een 0-3 tussenstand. Helaas wist de E1 dit niet door te zetten en kwam KIOS weer terug tot 3-3. Vanaf 4-4 braken er spannende minuten aan en helaas wist KIOS nog een mooie aanval op te zetten waardoor LUNO E1 met 4-5 verloor.

De eerste winstpartij van deze speelronde komt op naam van LUNO D1. De thuiswedstrijd met Dalto D5 werd gewonnen met 6-4. Een wedstrijd waar nog een hoop verbeterpunten inzaten, maar zoals iemand ooit heeft gezegd moet je ook slechte wedstrijden winnen. Volgende week hard trainen en dan winnen met mooi spel.

Het hele seizoen heeft LUNO C2 al problemen met doelpunten maken. Deze wedstrijd was dat anders. De wedstrijd ging gelijk op en LUNO wist zelfs met een voorsprong de rust in te gaan. In de tweede helft kwam het oude probleem weer terug en werden er te veel kansen gemist. Waardoor Atlantis C2 door middel van een strafworp op voorsprong kon komen en dit niet meer weg te geven.
Eindstand was 7-6. Volgende week weer hard trainen op het afmaken van kansen. Het zou toch een keer moeten lukken dan.

Voor LUNO C1 stond er een oude bekende op het programma. De tegenstander was wederom ESDO C1. In de zaal werd ook al tegen deze ploeg gespeeld en daar was het ook al een lastige tegenstander. Dat kwam ook wel uit deze wedstrijd. Er werd gerust met een 0-5 ruststand. Vol goede moed werd er begonnen aan de tweede helft en gelukkig ging het een stuk beter dan de eerste maar de achterstand kon niet meer goedgemaakt worden. 10-4 eindstand.

LUNO B2 begon het veldseizoen met een uitwedstrijd tegen Thor B1. De B2 begon goed aan de wedstrijd met veel onderscheppingen en goed verdedigen. Ook in de aanval liep het prima wat resulteerde in een 0-3 voorsprong. Het werd nog spannend toen Thor terug kwam tot 3-3 maar daarna herpakte LUNO B2 zich en wonnen ze met 3-5. Een mooi begin van de competitie.

Na het kampioenschap in de zaal maakt LUNO B1 zich op voor het veldseizoen. Te beginnen met een thuiswedstrijd tegen KIOS B2. Waar de laatste paar zaalwedstrijden de doelpunten machine een beetje stroef liep ging het de eerste veldwedstijd uitstekend. Na een 6-0 voorsprong liep de B1 steeds verder uit. Uiteindelijk stokte de score bij 14-3. Een uitstekend begin van de competitie.

LUNO A1 moest vandaag tegen een onbekende tegenstander, HKV/Ons Eibernest A2. Het begin was goed. Met goed korfbal werd er uitgelopen van 0-5 naar uiteindelijk een 4-10 ruststand. Invalcoach Dirk de Vries zorgde in de rust ervoor dat iedereen scherp bleef omdat het zeker nog niet afgelopen was. De tweede helft speelde LUNO A1 nog steeds erg goed en wist de A1 de voorsprong te vergroten. De laatste en 21e werd gemaakt door invaller Anna de Vries. Een mooie 6-21 uitslag voor LUNO A1.

LUNO 3 speelde in de ochtend al hun wedstrijd tegen EKVA 5. Voor sommige was dit een zware dobber na de gezellige tapas avond van die avond ervoor. Maar dit mocht niet baten voor de eindstand. LUNO 3 won met 9-5. Een knappe uitslag omdat LUNO 3 speelde met 2 spelers die lang niet hebben gespeeld. William van Amerongen en Paul van Agthoven hebben hun minuten weer gemaakt en misschien smaakt dit wel naar meer!

Voor de selectie van LUNO stonden er toch wel een paar vreemde wedstrijden op het programma. Niet zozeer de tegenstander was vreemd maar meer de eigen ploeg. LUNO moest het vanwege een bizarre wedstrijd met complete scheidsrechterlijke dwalingen in de laatste wedstrijd voor de zaal deze wedstrijd doen zonder Pim Hoogendoorn, Maarten Bak, Michael Brussel en Rick Barten. Zelf trainer Hans Peters mocht de ploegen niet coachen.

LUNO 2 begon met Korald Postuma op de plek van Rick Barten en Daisy van Dockum op de plek van de geblesseerde Stella Keereweer. LUNO 2 begon prima aan de wedstrijd en ging met een voorsprong de rust in. In de tweede helft wist LUNO 2 niet die lijn van de eerste helft door te zetten. Oranje Nassau kwam steeds meer terug in de wedstrijd en LUNO 2 begon steeds meer fouten te maken. In de laatste minuut kwam LUNO 2 zelf nog achter maar gelukkig wist Scott van de Loo nog de verdiende gelijkmaker te maken (16-16) . Een verloren punt en volgende week op naar revanche.

Dan het door Carrosserie Bakker gesponsorde LUNO 1. Met veel invallers kwam het vlaggenschip aan de start. Floris van Elzakker, Mark van Dijk en Sytze Postuma startte in de basis en het was duidelijk te zien dat de ploeg aan elkaar moest wennen. Na de beginfase begon LUNO 1 beter te spelen maar er was maar een probleem deze wedstrijd. De kansen werden maar niet afgemaakt. Als er een paar zekerheden in het leven zijn dan is het dat Floris van Elzakker doorloopballen afmaakt. Zelfs dit lukte niet. Helaas kon LUNO 1 het door alle gemiste kansen Oranje Nassau niet lastig maken en ging de wedstrijd verloren met 14-6. Volgende week is LUNO 1 weer compleet en kan de ploeg de strijd tegen degradatie gaan beginnen!