Bron: Hans Kolfschoten

Wedstrijdverslag 20-3-2016: v.v. MSV'19-Vriendenschaar:

3e klasse KNVB:

De eerlijkheid gebied te zeggen dat MSV’19 maar weinig aanspraak mocht maken op de punten vanmiddag, maar aan het einde van de rit leek MSV'19 vanmiddag toch een punt te gaan overhouden aan de ontmoeting met de nummer 2 van de ranglijst.

Het wedstrijdbegin was overduidelijk in het voordeel van de Culemborgers, deze middag te gast op sportpark Hofland in Montfoort.

Een eerste teken van de suprematie van de Culemborgse formatie was er na acht minuten spelen, toen de aanval van Vriendenschaar de verdediging van MSV’19 volledig uit elkaar speelde en de wedstrijd openbrak met een, dat moet gezegd, fraaie openingstreffer van Vriendenschaar spits Illias Dahri, die op even fraaie wijze werd bediend door zijn ploeggenoot Joshua Cohen: 0-1

Nog geen zeven minuten later scoorde echter Ruben Peters voor MSV’19 de tegentreffer, nadat Wouter Scholman de bal onderschepte bij het uitverdedigen van de Vriendenschaar defensie, deze voorgaf aan Peters, die vervolgens twee verdedigers uit kon kappen en ook doelman Honingh het nakijken gaf.

Weer even later kon het publiek genieten van een prima Vriendenschaar aanval via opnieuw Dahri, die zijn verdediger Jochem Baauw veel te snel af was, maar voordat Dahri de bal kon voorgeven herstelde Baauw zelf zijn foutje en kon de voorzet blokkeren, waarna de bal terecht kwam op het hoofd van MSV-verdediger Ralph Kolfschoten en met een vervaarlijke boog zijn weg vervolgde in de richting van MSV-goalie Wesley Oostrom, die de bal met moeite tot corner kon verwerken.

Vanuit deze corner leek MSV’19 een tegenaanval te gaan produceren, maar was er balverlies op het middenveld, waardoor Vriendenschaar-speler Servanio Martina vrij voor doelman Oostrom op kon duiken, maar de bal tot opluchting van het Montfoortse publiek over de doelman, maar ook over de lat lobde.

Na ruim een half uur spelen viel de eerste gele kaart van de wedstrijd. Waar eerdere, grovere, overtredingen onbestraft bleven liep MSV-verdediger Ralph Kolfschoten er eentje op voor een, wat leek, onschuldige ingreep op zo’n twintig meter van het MSV-doel. De vrije trap werd door Vriendenschaarspeler Michael Soepnel hoog over het MSV-doel gemikt.

Nog vooraleer er 40 minuten verspeeld waren scoorde Jort van Geffen de 2-1 voor de thuisclub. Een vrije trap van Jochem Baauw kwam, na aangeraakt te zijn door een Vriendenschaarverdediger, pardoes voor de voeten van van Geffen, die zich niet bedacht en fors uithaalde voor de 2-1.

Hierbij liep de MSV-spits en topscorer echter een ernstige liesblessure op en moest hij onmiddellijk vervangen worden door Jurgen van der Hoeven, deze middag begonnen op de reservebank.

Vlak voor rust Liep Wouter Scholman van MSV’19 nog een gele kaart op voor bakkeleien met zijn tegenstander en kreeg de in een aanval meegeslopen MSV-verdediger Ralph Kolfschoten nog zomaar een kans op vergroten van de voorsprong, maar zag hij zijn inzet gestopt door doelman Rody Honingh.

Na rust bleef Vriendenschaar de betere ploeg, maar leek MSV’19 lange tijd de voorsprong te kunnen behouden, mede doordat een voorzet van Culemborger Niek Amelink net niet kon worden bereikt door Joshua Cohen, waardoor de ingezette bal voorlangs het MSV-doel verdween.

In de 64ste minuut was het echter toch raak. Een voorzet van Vriendenschaar-aanvoerder Amelink werd licht getoucheerd door spits Joshua Cohen, waardoor MSV-goalie Oostrom kansloos werd: 2-2.

Even later trok scheidsrechter Dalen zijn derde geel van deze middag en opnieuw was een MSV-er het mikpunt van de kaart en ook opnieuw was het vergrijp feitelijk geen geel waardig. Drie kaarten dus met een dubieuze achtergrond.

Een kwartier voor tijd moest MSV-middenvelder Bart Vianen zich laten vervangen door A1-speler Timo Bakker, waarna er een ronduit vermakelijk laatste kwartier ontstond.

Beide ploegen probeerden de volle winst naar zich toe te halen en er werden over en weer meerdere speldenprikken uitgedeeld.

Met nog zo’n tien minuten reguliere speeltijd dook Ruben Peters zomaar vrij op voor doelman Honingh, nadat er een overtreding was begaan op MSV-er Jesper Kolfschoten en de scheidsrechter voordeel gaf aan de MSV-ers. Keeper Honingh verkleinde zijn doel echter uitstekend en voorkwam daarmee een nieuwe voorsprong voor de thuisclub.

Aan de andere kant waren er diverse uitstekende reddingen van doelman Oostrom, die ervoor zorgden dat de stand in evenwicht bleef.

Diep in blessuretijd trok Vriendenschaar de winst naar zich toe via een doelpunt van Servanio Martino, die profiteerde van het feit dat de MSV-verdediging verzuimde de bal weg te roeien en in plaats daarvan al voetballend een oplossing zocht binnen een spelsituatie.

Direct na de aftrap was er het eindsignaal van scheidsrechter Dalen, zodat thuisclub MSV’19 met een zuur gevoel de paasdagen tegemoet gaat.

Meer berichten in deze categorie:
Erwin Timmerarends uitgeroepen tot Springer van het Jaar (08-04-2024)
Het EK Snooker in Sarajevo: Hugo van Houten uit Montfoort vlammend van start (15-03-2024)
Renovatie voor hockeyvereniging (06-03-2024)
Kom gezellig meebewegen (16-02-2024)
Inschrijving AFAS Kasteelloop de Haar en Kastelentour geopend (08-02-2024)
TTV De Schans organiseert op 24 maart Het Bedrijfstafeltennis Toernooi! (05-02-2024)
Inschrijving Culture Run start 1 februari (31-01-2024)
Genomineerden Sport Awards 2024 bekend (26-01-2024)