Geplaatst op:23-02-2016
Bijgewerkt op:23-02-2016 19:19

Lege handen in Lommerrijk Leersum

Bron: Hans Kolfschoten

Het begon allemaal hosanna voor de Montfoortse formatie. Met vereende krachten werd thuisclub HDS vanaf de eerste minuut van de wedstrijd onder druk gezet, waardoor de Leersummers totaal niet in het spel konden komen en gedurende de hele eerste helft daardoor achter de feiten moest aanlopen.

Was MSV'19 daardoor de bovenliggende partij? Een retorische vraag, die met een volmondig nee moet worden beantwoord, want het veldoverwicht wist de formatie van Edwin de Bruin niet om te zetten in doelwaardige kansen. In de spaarzame keren dat HDS over de eigen middellijn trok was de Leersumse aanval gevaarlijker voor MSV'19 dan dat de aanvallers van MSV'19 dat voor HDS kon worden.

In de derde minuut van de wedstrijd al had MSV'19 een voorsprong kunnen, nee, moeten pakken toen het op inzet van een sleurende Jort van Geffen een vrije trap toegewezen kreeg op een interessante plek voor het doel van HDS-doelman Gerwin Loef. De bal smoorde echter in het tweemansmuurtje, waardoor de HDS defensie met de schrik vrij kwam.

Na een kwartiertje spelen was het opnieuw Jort van Geffen, die ditmaal Jurgen van der Hoeven een kans verstrekte. De MSV-middenvelder, al tweemaal eerder dit seizoen succesvol, zag dit keer zijn schot op het doel centimeters naast de doelpaal gaan.

Zeven minuten later belandde de bal op miraculeuze wijze niet in het doel van MSV'19 bij de eerste de beste keer dat HDS van zich liet spreken. Een inzet werd door verdediger Ralph Kolfschoten met moeite op de lijn gered waarna de bal vanuit de kluts tenslotte in handen van doelman Wesley Oostrom kwam en de aanval onschadelijk gemaakt kon worden.

Hierna was het weer de beurt aan MSV'19, maar opnieuw kon Jurgen van der Hoeven de bal niet in het doel werken en zag zijn inzet voor de tweede maal deze middag naast gaan.

Ook een mooi een-tweetje tussen Jort van Geffen en Jesper Kolfschoten kon niet succesvol worden afgerond, maar leverde uiteindelijk slechts een corner op voor de bezoekers.

Na dik een half uur spelen zou MSV'19 gewaarschuwd moeten zijn. Een Montfoortse aanval werd door HDS onderbroken, waarna een lukraak weggetrapte bal precies voor de voeten van HDS-aanvaller Wilco van Drie belandde. Deze vond echter de goed keepende Wesley Oostrom op zijn weg.

Vlak voor rust precies hetzelfde scenario, met het grote verschil dat van Drie ditmaal niet faalde en de 1-0 voor zijn ploeg op het bord zette.

Nog voor het rustsignaal verzuimde namens MSV Ruben Peters voor de gelijkmaker te tekenen. Een kopbal van Daan van Lieshout kwam vanuit de rebound voor de voeten van de MSV'er, maar van korte afstand kegelde Peters de bal hoog over het doel van HDS-goalie Loef.

De tweede helft kan een kopie genoemd worden van de eerste. Een aanvallend MSV en een stug opererend HDS. Ook nu weer veel balbezit voor de Montfoorters maar weinig tot geen uitgespeelde kansen.

Vlak voor het einde van de wedstrijd was opnieuw een van de schaarse aanvallen van HDS raak met wederom Wilco van Drie als laatste station: 2-0.

Ver in blessuretijd nog twee doelpogingen van Mark Kemp, waarbij beide keren het pas 18-jarige talent van HDS, doelman Gerwin Loef, zijn mannetje stond en de bal uit zijn doel wist te ranselen.

Geen punten dus voor MSV'19 en een enigszins geflatteerde zege voor het Leersumse HDS, maar wie zal er daar in Leersum om malen?