Geplaatst op:15-02-2016
Bijgewerkt op:15-02-2016 11:29

Montfoort morst onnodig dure punten tegen Geinoord

Bron: Dick Ten Hoonte

Na veertien wedstrijden stonden Geinoord en Montfoort met 20 punten op gelijke hoogte. Bij winst zou één van de ploegen kunnen aansluiten bij de subtop en bij verlies zou men weer naar beneden moeten kijken. De belangen waren dus groot.

Montfoort telde een behoorlijke lijst met geblesseerden en moest door het gemis van Mitchel Bottenheft (knie) en Max Verweij ( ellepijp) in aanvallend opzicht een behoorlijke veer laten. Daarnaast ontbraken nog steeds Tolga Demirci en David van der Veld (lies) en moest de geschorste Yorno Vork van de kant toekijken.

Stond de verdediging van Montfoort in de wedstrijd tegen het Leusdense Rohda’46 als een huis, tegen Geinoord keek de ploeg van Jan Willem van Ede al na 2 minuten tegen een 1-0 achterstand aan door een doelpunt van Victor Griffioen. Gelukkig wist de ploeg zich vrij snel van deze teleurstelling te herstellen en na 13 minuten was het Nick Koppers, die met een sierlijke volley de keeper van Geinoord kansloos liet en beide ploegen weer op gelijke hoogte bracht.

Montfoort leek meer vat op de wedstrijd te krijgen, maar na een half uur wist de thuisploeg via de voet van David Jackson toch weer op voorsprong te komen. Vlak voor rust was het echter Viktor Griffioen, die de wedstrijd definitief op slot leek te gooien door, op aangeven van Robert Maat, de 3-1 aan te tekenen.

Gelukkig voor de meegereisde supportersschare wist Montfoort op slag van rust nog de aansluitingstreffer te scoren. Na een overtreding op Nick van Luinen kon de matig fluitende scheidsrechter de Waerdt niets anders  doen dan naar de stip te wijzen, vanaf waar captain Bart Roelofs het vonnis velde en de achterstand verkleinde tot 3-2.

De 2e helft was vooral Montfoort dat het spel dicteerde, maar juist in deze fase werd het eerder genoemde aanvalsduo node gemist. Er werden wel diverse mogelijkheden gecreëerd, maar deze werden niet benut. Ook een geheide handsbal in het strafschopgebied werd door scheidsrechter de Waerdt niet gezien, daar waar hij in de eerste helft ook al 2 overtredingen over het hoofd zag, waarvoor hij de bal op de stip kon leggen. Was daar eerst Nick Koppers, die op het juiste moment uit evenwicht werd gebracht, waardoor hij geen kracht achter zijn kopbal kon zetten. Even later was het Bart Roelofs die aan zijn shirtje getrokken werd en niet meer tot een schot kon komen.

Bij de mogelijkheden die de thuisploeg kreeg moest doelman Twan Schimmel nog behoorlijk aan de bak, maar dat deed hij in de meeste gevallen met verve.

De laatste 10 minuten kwam de thuisploeg nauwelijks meer aan voetballen toe en met het nodige geluk wist men de eindstreep te halen, waardoor Montfoort uiteindelijk met lege handen achterbleef.

Door deze uitslag zakt Montfoort naar de 10e plaats op de ranglijst en nestelt de Nieuwegeinse ploeg zich op de 6e plaats.

De komende 2 wedstrijden moet Montfoort het thuis opnemen tegen Roda Boys/ Bommelerwaard en FC Breukelen. Beide wedstrijden beginnen om 14.00 uur.