Geplaatst op:14-02-2016
Bijgewerkt op:14-02-2016 17:45

Wedstrijden Luno 13-02-2016

Bron: KV Luno

Voor de F2 stond er een uitwedstrijd op het programma. Ze hebben een hele goede wedstrijd gespeeld maar konden dit helaas niet omzetten in een overwinning. Dat kan een keer gebeuren als je tegenstander beter is. Volgende week weer nieuwe kansen om deze 12-7 nederlaag goed te maken.

LUNO F1 speelde deze week tegen ESDO F1. De F1 begon uitstekend aan de wedstrijd en pakte een 5-1 voorsprong. Daarom mocht ESDO een superspeler inzetten en daardoor kwamen zij goed terug. Gelukkig wist LUNO F1 de voorsprong te behouden en wist het deze spannende wedstrijd met 10-9 te winnen.

LUNO E1 kreeg vandaag AWDTV op bezoek. De tegenstander stond op de tweede plek en dus was de kans klein dat er een overwinning behaald kon worden. Er werd afgesproken om gewoon maar heel veel lol te maken. Dit resulteerde in een fantastische wedstrijd van LUNO E1 en uiteindelijk zelfs in een 4-2 overwinning. Zo zie je maar hoe belangrijk plezier is. Op naar de volgende wedstrijd om nog meer plezier te hebben.

LUNO D1 speelde tegen Thor een wedstrijd waarin er in de eerste helft niet zo goed gespeeld werd. In de rust werden er een aantal dingen afgesproken om zodoende een betere tweede helft te spelen. Met vaste invaller Siri was de tweede helft een stuk beter dan de eerste maar helaas kon een nederlaag niet meer afgewend worden. Volgende keer beter!

LUNO C2 speelde tegen Thor C1. Bij het inschieten al was vooral te zien dat Thor een enorm lengtevoordeel had en dat voordeel buiten ze ook goed uit. Ook al begon LUNO goed en werd er gerust met een 3-3 stand werd het toch een lastig verhaal. LUNO speelde heel goed maar gooide aan het einde niet die bal door de gele mand. 6-3 verlies maar wel een wedstrijd waar op verder te bouwen is.

LUNO C1 speelde tegen koploper fluks die nog ongeslagen zijn in de poule. Alles of niets dan maar en met vol goede moed werd er begonnen aan de wedstrijd. Tot tien minuten voor rust was er niks aan de hand en was het een spannende wedstrijd. Daarna liet Fluks zien waarom ze bovenaan staan en kon LUNO helaas niet mee. Helaas verloren met 9-4 maar de C1 mag trots op zichzelf zijn.

LUNO B2 speelde een verre uitwedstrijd in Purmerend tegen Bep B3. Deze ploeg staat derde en dus was het belangrijk om dat tweede plekje in de poule vast te houden. In een goede eerste helft liep LUNO B2 uit naar een comfortabele 2-7 ruststand. De tweede helft verliep een stuk stroever maar uiteindelijk een mooie 4-10 overwinning van LUNO B2

Het eerste kampioenschap van dit zaalseizoen is een feit. LUNO B1 was bij winst tegen Thor B1 kampioen. Thuis werd er van de nummer 3 in de poule nog met 19-4 gewonnen. De uitwedstrijd ging een stuk minder makkelijk. Zoals het meestal bij kampioenschapswedstrijden is haal je niet je gebruikelijke niveau maar gelukkig was het voldoende. Een mooie 10-8 overwinning en dus het kampioenschap.

Ook LUNO A1 speelde hun kampioenschapswedstrijd, maar dan lekker thuis in de eigen sporthal. Een goedgevulde tribune zag dat de A1 stukken beter was dan de tegenstander en liep makkelijk uit. Waar LUNO B1 niet heel makkelijk won deed LUNO A1 dit wel en won vrij eenvoudig van Blauw-wit /DKV Victoria en mag zich nu dus kampioen noemen.

LUNO 3 speelde een uitwedstrijd tegen Avanti 9. LUNO 3 begon net als Avanti sterk en na vijf minuten stond het al 3-3. De rest van de eerste helft had LUNO 3 het moeilijk maar in de tweede helft ging het makkelijker en won het uiteindelijk met 11-14. 5 maart speelt LUNO 3 thuis de kampioenschapswedstrijd tegen nummer 2 uit de poule De Vinken.

Voor LUNO 2 staat er eigenlijk niks meer op het spel na het verlies van vorige week. Het kampioenschap is uit zicht en er zijn ook teveel punten gehaald om te degraderen. Dan is het vaak moeilijk om de concentratie vast te houden. Ware het niet dan LUNO 2 nog een appeltje te schillen had met Tweemaal Zes 4. In de uitwedstrijd werd er namelijk kansloos verloren. LUNO 2 begon gretig aan de wedstrijd en speelde vrij goed. TZ speelde ook goed en daarom ging het gelijk op. In de tweede helft was LUNO 2 op verschillende momenten net wat scherper en schoot een paar mooie ballen binnen. Een mooie 15-11 overwinning in de afscheidswedstrijd van Sytze Postuma die een paar minuten voor het einde werd vervangen. Onze topscorer Sytze gaat het leger in en zal dus geen tijd meer hebben om in de selectie te korfballen.

Als laatste van deze speelronde kwam LUNO 1 aan bod. Degradatie kan niet meer ontlopen worden maar er dan niks meer voor doen dat zit er niet in. LUNO begon erg scherp aan de wedstrijd en in tegenstelling tot andere wedstrijden waar LUNO 1 altijd een periode in de wedstrijd heeft waar het niet scoort was dat deze keer niet het geval. Er werd de hele wedstrijd door doelpunten meegepakt en zo blijf je dus ook in de wedstrijd. Een spannende slotfase brak aan en Thijs Hoogendoorn zorgde met alweer een mooie doorbraakactie voor een strafworp die werd benut door Maarten Bak voor het beslissende gaatje die LUNO 1 niet meer af zou geven. Een volkomen verdiende 19-16 winst.
Volgende week een weekje vrij en die week erna weer een thuiswedstrijd tegen Velocitas. Een wedstrijd waar misschien ook nog wel punten zijn te halen.