Geplaatst op:30-11-2015
Bijgewerkt op:30-11-2015 18:34

Onnodig verlies voor MSV '19

Bron: MSV '19

Voor thuisclub MSV’19 stond een belangrijk duel op de agenda. Op bezoek kwam Sporting’70 wat op de ranglijst op plaats 10 stond, één plaatsje onder MSV en met twee punten minder. Een uitstekende gelegenheid voor de Montfoorters om afstand te nemen van de onderste regionen.

Nu moet onderste regionen in dit verband ook wel wat genuanceerd worden gebracht, want de onderlinge verschillen in de poule zijn niet erg groot. Evengoed betekent het verschil tussen verlies en winst het meedoen in de middenmoot of het in het verdere competitieverloop gedoemd zijn tot het spelen van degradatievoetbal.

Of de MSV-ers deze boodschap begrepen, mag op grond van de eerste minuten van de wedstrijd worden betwijfeld.

Al na drie minuten spelen in de wedstrijd mocht aanvoerder Jesse Streefkerk namens het bezoekende Sporting’70 aanleggen voor een vrije trap die hij op professionele wijze in de touwen trapte en keek thuisclub MSV’19 tegen een achterstand aan.

Onmiddellijk leken de Montfoorters iets terug te doen. Vanaf de aftrap na het doelpunt zette MSV een goedlopende aanval op, die eindigde in een kopbal van Jesper Kolfschoten, die echter recht op doelman Gorter werd geplaatst, waardoor de doelman redding kon brengen.

Even later leek Jesper Kolfschoten toch voor de gelijkmaker te tekenen, maar werd een opnieuw via het hoofd ingezette bal nog net voor de doellijn weggewerkt door een van de Sporting-verdedigers.

De gelijkmaker viel toch. En opnieuw was het Jesper Kolfschoten die ditmaal wel doel trof na een prima voorzet en voorbereidend werk van Jort van Geffen.

Weer even later werd een goal van Sporting afgekeurd wegens buitenspel.

Na bijna een half uur gespeeld te hebben liep Daan van Lieshout een gele kaart op. Op vrij eenvoudige wijze liet van Lieshout zich provoceren door zijn directe tegenstander en zag hij het geel verschíjnen.

Nog voor de rust aanbrak moest goalie Wesley Oostrom het veld met een blessure verlaten en werd hij vervangen door A1-doelman Jack Wilson. De rust werd bereikt met de 1-1 stand op het bord.

Ook de tweede helft begon voor Sporting’70 hosanna. Opnieuw via een vrije trap die rechtstreeks in het doel werd geschoten, ditmaal door Guus de Jager, kwam de ploeg al vroeg op 1-2 en keek thuisclub MSV opnieuw tegen een achterstand aan.

Alsof de eerste helft werd herhaald scoorde MSV’19 alweer vrij snel de gelijkmaker. Een snelle aanval zette Jort van Geffen en Jesper Kolfschoten vrij voor de kansloze doelman Auke Gorter van Sporting en was het een tweede goal van Kolfschoten die het evenwicht herstelde.

Hierna leek MSV’19 definitief de winst in het duel naar zich toe te kunnen slepen. Sporting’70 kon weinig meer doen dan achter de feiten aanlopen en leek rijp voor een nederlaag, vooral ook toen het Guus de Jager met een tweede gele kaart van het veld gezonden zag worden en de ploeg dus in ondertal kwam te staan.

Ondanks het veldoverwicht kon MSV’19 zichzelf echter te weinig kansen creëren en kwam het te weinig in de buurt van het Sporting-doel om het de Utrechtse bezoekers echt moeilijk te maken.

De wedstrijd leek al gespeeld, toen Sporting’70 opnieuw via een vrije trap 2-3 gescoord zag door Koen van Harskamp die op gelukkige wijze de bal voor zijn voet kreeg, nadat invaller-doelman Jack Wilson, gehinderd door twee van zijn eigen verdedigers, deze niet onder controle kon krijgen.

In de slotminuten werd MSV-er Daan van Lieshout met zijn tweede gele kaart van de wedstrijd uit het veld gezonden, waarbij van Lieshout zijn frustratie daarover bij scheidsrechter Has dermate uitte dat laatstgenoemde hem vervolgens ook nog een rode kaart voorhield.

Al diep in blessuretijd, kreeg ook MSV-speler Wouter Scholman zijn tweede gele kaart voorgehouden en stond MSV’19 vervolgens nog maar met negen man op het veld.

De nederlaag was echter al onvermijdelijk. MSV’19 maakt het zichzelf onnodig moeilijk in deze competitieronde en blijft op 12 punten staan, waarbij het Brederodes ook nog langszij ziet komen.