Geplaatst op:11-10-2015
Bijgewerkt op:11-10-2015 13:56

v.v. Montfoort afgetroefd door De Merino’s

Zonder de nog immer geblesseerden Fahd Rouas, David van de Veld en Max Verweij moest Montfoort het opnemen tegen de op dat moment nummer 3 van de ranglijst, De Merino’s uit Veenendaal.

Vooral Rouas wordt in aanvallend opzicht node gemist en het is dan ook te hopen, dat hij in de wedstrijd tegen en bij WNC weer zijn opwachting maakt. Mitchel Bottenheft startte vanaf de bank.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Willems uit IJsselstein zochten de gasten met strakke combinaties de aanval, waardoor Montfoort zeker de eerste minuten op de verdediging moest leunen.

Na een kwartier spelen kwam Montfoort echt onder druk te staan en wist men dankzij het nodige kunst- en vliegwerk het doel schoon te houden. Vlak daarna slaagde Montfoort er in zich aan de druk te ontworstelen en zelfs enkele mogelijkheden te creëren. Maar dan was er nog altijd doelman Jeroen Vrolijk, die zijn ploeg voor doelpunten wist te behoeden.

In de 34e minuut was het raak voor de gasten. Sebastiaan Klein bracht zijn ploeg op een 0-1 voorsprong en, gezien het beeld van de wedstrijd, terecht.

De 2e helft bleef Marwin Fennich in de kleedkamer achter en was alle hoop gevestigd op Mitchel Bottenheft. Dat bleek in eerste instantie een juiste tactische zet, want na 1 minuut lag de gelijkmaker van de voet van diezelfde Bottenheft achter keeper Vrolijk.

Montfoort en vooral het thuispubliek ging er maar eens echt voor zitten, maar 12 minuten later keek de ploeg van Hijman opnieuw tegen een achterstand aan. Ditmaal was het invaller Michael Fortan , die aan het slot stond van een snelle counteraanval.

Montfoort zette nog eens aan en creëerde ook mogelijkheden. Zo was Bottenheft opnieuw dicht bij de gelijkmaker toe hij alleen afging op doelman Vrolijk, maar de Veenendaalse goalie verwerkte de bal tot hoekschop, waaruit Joost Apeldoorn zijn kopbal voorlangs zag gaan.

10 Minuten voor tijd werd de wedstrijd definitief op slot gegooid toen dezelfde Michael Fortan de eindstand bepaalde op 1-3.

Door dit resultaat zakte Montfoort naar een 10e plaats, terwijl de ploeg uit Veenendaal over Geinoord heen ging naar de 2e plaats achter koploper Sliedrecht.

Komende zaterdag moet Montfoort tegen WNC uit Waardenburg. Tot afgelopen zaterdag stond deze ploeg op slechts 1 punt, maar tegen GDC haalde de ploeg behoorlijk uit en werd het 8-2. Montfoort is dus gewaarschuwd. Hopelijk is aankomende zaterdag Rouas voldoende hersteld om samen met Bottenheft het aanvalsduo te vormen, want de onderste plaatsen beginnen nu toch wel dichterbij te komen.