Geplaatst op:05-10-2015
Bijgewerkt op:05-10-2015 20:58

Dames 1 de Valk wint uit met 1-3 van vv Utrecht dames 5

Bron: Marieke van Breukelen

De dames van de Valk moesten voor hun doen al vroeg op pad. Om 11.00 uur begon de wedstrijd in sporthal Galgenwaard.

Bij de start van de wedstrijd stonden de dames op scherp. Een groot gedeelte van het team had zich laten inspireren door de kwartfinale Nederland-Polen te bezoeken.

De eerste set starten de teams gelijkwaardig aan elkaar . De dames van VVUtrecht konden goed uit de voeten met de aanvallen van de Valk. Hieruit ontstonden dan ook fraaie rally’s waarbij beide teams hun uiterste best moesten doen om de bal op de grond te krijgen bij de tegenstander. Toch lukte het de dames van De Valk om langzaam een paar puntjes uit te lopen waardoor de set binnengehaald kon worden met 25-22.

De tweede set kwam er wat verslapping in de passing van de Valk waardoor de aanval niet voldoende tot zijn recht kwam. Het verschil was hier niet meer mee te maken. De dames moesten flink aan de bak en het kwam deze set dan ook aan op doorzettingsvermogen. Gelukkig herpakten ze zich en verliep het tweede deel van de set een stuk beter. Met 25-18 kwam de stand op 0-2 voor de Valk.

Set 3 was echter de focus weg bij de dames van de Valk. Acties werden onvoldoende uitgevoerd en de vaak sterke service bracht in deze set ook niet het verschil. Al snel keken de dames van de Valk aan tegen een forse achterstand van 18-10.

Ook de wissels konden het team niet meer in de juiste focus krijgen. De nieuwe aanwinst van dames 1, Lieke Okkerman, werd ingebracht op de buitenpositie. Er werd weer wat beter gepasst en het laatste gedeelte van de set lukte het weer beetje bij beetje de draad op te pakken. Met een paar mooie passes en een aanval van Lieke vochten de dames zich terug naar een eindstand van 25-15. Een waarschuwing aan het adres van de Valk om zich meer te focussen om de wedstrijd tot een goed einde te brengen.

De dames van de Valk waren vastberaden om de vierde set binnen te halen zodat ze 4 punten mee naar huis konden nemen. Er werd wat geschoven binnen de opstelling en de dames kwamen weer beter in hun spel. Met name sterke services en rake aanvallen die werden gecreëerd door de mooie set-ups van Ruth Vreeswijk zorgden voor een mooie winst van de laatste set (20-25). Eindstand 1-3. Met deze uitslag staan de dames van de Valk voorlopig op de eerste plek.

Zaterdag 10 oktober speelt dames 1 de Valk uit tegen Woerden om 13.00 uur.