Geplaatst op:27-09-2015
Bijgewerkt op:27-09-2015 19:45

v.v. Montfoort met opgeheven hoofd ten onder tegen koploper Geinoord

Bron: Dick ten Hoonte

Met 9 punten uit 3 wedstrijden was Geinoord N’gein tot afgelopen zaterdag medekoploper met de Merino’s uit Veenendaal. De ploeg van scheidend trainer Rudy Jansen behaalde vorig seizoen het kampioenschap in de 2e klasse en kende dit seizoen een verrassend goede start.

Montfoort wilde na het nare verlies in en tegen Breukelen duidelijk iets recht zetten. Bij verlies immers zou de ploeg van trainer Hijman voorlopig de aansluiting met de top missen en lag het degradatiemonster weer op de loer.

Ditmaal was er een basisplaats weggelegd voor David van de Veld, waardoor Yorno Vork naar de rechtsbackpositie verhuisde. In het centrum van de aanval ontbrak nog steeds Fahd Rouas, die herstellende is van een liesblessure.

Aan Geinoordzijde stonden 3 spelers in de basis met een Montfoort – verleden en halverwege de 2e helft waren er ook nog speelminuten ingeruimd voor Chanan Brandsma.

Vanaf de 1e minuut kregen de talrijke toeschouwers een open wedstrijd voorgeschoteld , waarbij er aan beide kanten diverse mogelijkheden werden gecreëerd. In de 1e 10 minuten waren het achtereenvolgens Bart Roelofs en Mitchel Bottenheft , die een mogelijkheid kregen om de score te openen, maar in beide gevallen werd de bal iets te ver vooruit gespeeld, zodat doelman Renes van Geinoord handelend kon optreden.

Na ruim een kwartier spelen was de beste kans echter voor captain Jan Maarten van Dijk , die alleen voor keeper Vianen verscheen, maar die wist prima redding te brengen.

Bij een combinatie met als voorlopig eindstation Max Verweij moest oud-Montfoortspeler Colin van Hoogdalem handelend optreden , waarbij Verweij niet heelhuids uit de strijd kwam. Trekkebenend liep de frêle aanvaller nog even, maar uiteindelijk verliet hij het veld met een hamstringblessure en was de gretige Tolga Demirci zijn vervanger.

Enkele minuten later kwam Geinoord op voorsprong . Uit een afgeslagen aanval kwam de bal voor de voeten van Vincent Griffioen, die de bal met een prachtige curve in de linkerbovenhoek plaatste, waarop keeper Vianen het antwoord schuldig moest blijven.

Even leek Montfoort van de leg , maar enkele minuten later leek Mitchel Bottenheft met een handig hakje Bart Roelofs in stelling te brengen . Met een uiterste krachtinspanning slaagde een Geinoordse verdediger er in de bal voor de mee opgekomen Roelofs weg te tikken.

Na ruim een half uur spelen werd aan Montfoortzijde de ziekenboeg uitgebreid. Ditmaal was David van der Veld het slachtoffer. Zijn logische vervanger was Nick Besamusca .

Leken beide ploegen met een 0-1 stand de rust in te gaan, Vincent Griffioen dacht daar anders over, want uit een vrije trap van Dyon Siebelink was diezelfde Griffioen er als de kippen bij, toen doelman Vianen alleen zijn vuisten tegen de bal kon krijgen en deze precies voor de voeten van de Geinoordspeler plaatste.

De vraag was natuurlijk hoe de ploeg van Hijman deze domper in de rust zou verwerken en dat werd vanaf het 1e fluitsignaal al snel duidelijk. Het was Montfoort, dat het spel dicteerde en al na 5 minuten was er een kans voor Michel Bottenheft , die uit een voorzet van Tolga Demirci de bal via keeper Renes over het doel zag gaan. Enkele malen moest de verdediging van Geinoord aan de noodrem trekken, waarbij Niels van de Maat als eerste de gele kaart ontving.

Montfoort trok de touwtjes nog iets strakker aan en werd Luuk Baas vervangen door Marwan Fennich. Dat leek een tactisch goede wissel, want een kwartier voor tijd werd de voormalig Alphenspeler op maat bediend en hoefde hij de bal alleen maar in het doel te plaatsen. Tot ontsteltenis van de Montfoortse aanhang belandde de bal aan de verkeerde kant van de paal.

Even later leek het dan toch raak via Bart Roelofs. Terwijl nagenoeg iedereen elkaar om de nek vloog was het uiteindelijk scheidsrechter Selier, die op advies van de clubassistentscheidsrechter!!!!!, de goal, naar later bleek, ten onrechte wegens buitenspel afkeurde.

Ondanks de grote teleurstelling zette Montfoort toch nog een keer aan het was opnieuw Bart Roelofs, die in de slotfase nog een klein kansje kreeg op de gelijkmaker, maar zijn kopbal was te zacht om het doelman Renes echt moeilijk te maken.

Door dit verlies is Montfoort afgezakt naar de 8e plaats en heeft Geinoord alleen de leiding met het fraaie puntentotaal van 12 uit 4.

Ook al deed het verlies bij Montfoort pijn, het positieve was wel dat het spel attractief was en er vanaf de 1e minuut voor elke bal gestreden werd. Die opwaartse lijn moet volgende week dan wel met winst beloond worden bij Roda Boys/Bommelerwaard.

Deze ploeg staat met 2 punten uit 4 wedstrijden een na laatste en op papier lijkt dit de ideale tegenstander om de weg naar boven weer te vinden. Van onderschatting mag vanaf de 1e minuut geen sprake zijn en er zal strijd geleverd moeten worden zoals de 2e helft van afgelopen zaterdag.