Jeugd

Voor de jeugd begon dit ’s morgens met de Join volleybalbus. Hier kon de jeugd kijken hoe hard ze konden smashen, hoe hoog ze sprongen en bijv. hun volleybalduik oefenen. Ook was er een springkussen in de vorm van een echt beachvolleybal stadion.

Helaas zat het weer in de ochtend nog niet echt mee en was de opkomst niet heel hoog. Later brak gelukkig het zonnetje door en kwamen er steeds meer kinderen hun volleybal skills testen. Er werd zelfs een mooie smash snelheid bereikt van 80 km per uur.

Dames 2

Om 11:45 begon dames 2 met hun eerste wedstrijd van het seizoen tegen Shot. De eerste set was het nog even wennen en moest iedereen weer vertrouwen krijgen in hun spel en deze set werd helaas verloren met 25-21

De tweede set begon het spel steeds beter te lopen en kregen de dames vertrouwen in elkaar en werd deze set met een mooie stand van 25-18 gewonnen.

De derde set liep heel goed met prachtige aanvalsballen op het midden en door een snelle verdediging werden er veel ballen van de grond gehaald. De derde set werd met een overtuigende stand van 25-13 gewonnen.

De vierde set werd er even te makkelijk over gedacht en keken de dames al snel tegen een flinke achterstand aan van 16-8. Bij de gedachten aan een vijfde set te moeten spelen, werd er gevochten voor alle ballen en zo kropen ze puntje voor puntje dichterbij. Mede door een mooie service serie van Tessa Daeter wisten ze deze set uiteindelijk met 25-20 te pakken en daarmee een dus ook een hele mooie overwinning van 3-1

Dames 1

Om 15:15 was het de beurt aan dames 1 tegen VollinGo dames 2. De Valk had een goede voorbereiding van het seizoen achter de rug en kon de wedstrijd beginnen met een complete en fitte selectie.

De eerste set liep het vanaf het begin goed, er werd een prima pass geleverd waardoor de spelverdeler haar aanvalsters goed kon bedienen en werden de ballen prachtig en hard afgemaakt aan het net en zo kwamen ze al snel een mooie voorsprong.

Door een goede service serie van de spelverdeelster van VollinGo werd deze achterstand helaas snel weggewerkt en moest de Valk flink aan de bak om deze eerste set met 25-22 naar zicht toe te trekken.

De tweede set was eigenlijk een kopie van de eerste set. Ook nu was de Valk beter in alle opzichten en had snel weer een mooie voorsprong te pakken die door VollinGo wederom werd weg gewerkt door een goede service. Gelukkig wist De Valk zich ook deze set op tijd te herpakken en pakte deze set met 25-20

De derde set ging het redelijk gelijk op maar aan het eind van de derde set deden de Montfoortse dames er even een tandje bij en wonnen de derde set met 25-19 en daarmee was de eerste overwinning van het seizoen een feit.

De vierde en laatste set moest natuurlijk ook nog worden gewonnen maar dat was gelukkig geen probleem meer. VollinGo leek te zijn gebroken en bij de Valk liep alles prima waardoor de vierde set met overtuigende cijfers van 25-13 werd binnengehaald en dus een prachtige overwinning van 4-0

De volgende thuiswedstrijden voor dames zijn zaterdag 17 oktober:

13:30 Dames 2- Limes

15:15 Dames 1- NVC

Meer berichten in deze categorie:
Meimaand is Fietsmaand op de Utrechtse Heuvelrug (02-05-2024)
Erwin Timmerarends uitgeroepen tot Springer van het Jaar (08-04-2024)
Het EK Snooker in Sarajevo: Hugo van Houten uit Montfoort vlammend van start (15-03-2024)
Renovatie voor hockeyvereniging (06-03-2024)
Kom gezellig meebewegen (16-02-2024)
Inschrijving AFAS Kasteelloop de Haar en Kastelentour geopend (08-02-2024)
TTV De Schans organiseert op 24 maart Het Bedrijfstafeltennis Toernooi! (05-02-2024)
Inschrijving Culture Run start 1 februari (31-01-2024)
Genomineerden Sport Awards 2024 bekend (26-01-2024)