Geplaatst op:20-09-2015
Bijgewerkt op:20-09-2015 11:46

v.v. Montfoort laat in slotfase dure punten liggen bij FC Breukelen

Afgelopen zaterdag moest Montfoort het opnemen tegen mededegradant uit de Hoofdklasse, FC Breukelen. Dat de ploeg dit seizoen in de 1e klasse acteert is op zich bijzonder, daar de burgerrechter een incident, waar bij sv Huizen en Bennekom 5 punten in mindering werden gebracht, vlak voor het einde van de competitie terugdraaide. Het bizarre van het verhaal is echter, dat enkele dagen geleden de KNVB alsnog in het gelijk werd gesteld, maar diezelfde bond het te ingewikkeld vond om de zaak alsnog in het voordeel van Breukelen te herstellen.

Na 2 gespeelde wedstrijden stond de ploeg van trainer Cor ten Bosch nog met lege handen en de punten waren dan ook hard nodig om in ieder geval aansluiting te houden met de middenmoot. De ploeg van trainer Hijman sprokkelde inmiddels 4 punten bij elkaar , maar in beide wedstrijden werd wel duidelijk, dat er in diverse linies nog wel wat geschaafd moet worden. Concentratie vanaf de eerste minuut was dan ook een voorwaarde.

Na exact 3 minuten spelen keek Montfoort al tegen een 1-0 achterstand aan. Vanaf het 1e fluitsignaal van scheidsrechter Knetsch was het Montfoort dat de eerste grote kans kreeg toen Nick van Luinen vanuit een voorzet vrij kon inschieten. Zijn schot ontbeerde echter de nodige kracht en bracht keeper Turksma dan ook niet in de problemen. Deze aanval werd gevolgd door een aanval van Breukelen. In eerste instantie leek de bal door de verdediging te worden weggewerkt, maar plots belandde de bal bij de geheel vrijstaande Ronaldo Jongebloet, die zich deze kans niet liet ontglippen en keepr Vianen in de verste hoek kansloos liet.

In het verdere verloop van de 1e helft kreeg Montfoort wel enkele kleine mogelijkheden, maar de betere kansen waren voor de thuisploeg en het was aan doelman Vianen te danken , dat de score niet werd verdubbeld. Zo was er na ruim 20 minuten spelen een vlammend afstandschot van zo’n 30 meter van verdediger Marc van Rees, die door doelman Vianen stijlvol uit de kruising werd getikt.

Voorin kon Montfoort, waar de geblesseerde Fahd Rouas node werd gemist, onvoldoende een vuist maken. Toch kreeg Montfoort in de slotminuut van de 1e helft DE kans om al voor de thee op gelijke hoogte te komen. In eerste instantie was het Bart Roelofs , die met zijn kopbal doelman Turksma had moeten verschalken, maar de beste kans uit de rebound was voor Nick van Luinen, die de bal 3 meter voor de doellijn met een enorme poeier over het doel joeg.

Na rust kwam Montfoort, met Max Verweij voor Marwan Fennich, feller uit de startblokken en kwam de thuisploeg minder aan aanvallen toe. Toch lieten zij zich niet helemaal onbetuigd en bij één van de aanvallen was het één van de Montfoortse verdedigers, die de bal van de lijn haalde.

Met nog zo’n 20 minuten te gaan was het dan eindelijk zo ver. Uit een prima geplaatste voorzet van Max Verweij was het Mitchel Bottenheft, die de ploegen op gelijke hoogte bracht. Even daarvoor was Roy Gruters ingebracht voor Joey van Ede.

Na deze gelijkmaker leek Montfoort aanstalten te maken om toch voor de volle winst te gaan, maar ook de thuisploeg wilde zich niet neerleggen bij de puntendeling.

Zo moest doelman Vianen een kwartier voor tijd vol aan de bak en wist zijn ploeg voor een nieuwe achterstand te behoeden.

Met nog slechts 6 minuten te spelen ging het dan toch nog enorm fout toen er door slordig verdedigen de bal bij een Breukelenspeler belandde en het was Tom Kalkhuis, die dit cadeau dankbaar in ontvangst nam en zijn ploeg opnieuw op voorsprong bracht.

2 Minuten later stonden bij Montfoort opnieuw de deuren wijd open en het was Mauro Franken, die de eindstand bepaalde op 3-1.

De manier waarop Montfoort in de slotfase minimaal 1 punt uit handen gaf was onnodig en bijzonder teleurstellend. Gelukkig is de competitie nog pril en zal met behulp van videobeelden gekeken worden hoe het welbekende lek boven komt.

Zaterdag a.s. moet Montfoort het opnemen tegen de nummer 2 op de ranglijst, Geinoord, dat na het kampioenschap van vorig seizoen een buitengewone start kent en samen met de Merino’s uit Veenendaal aan kop gaat. In deze wedstrijd kan Montfoort laten zien, dat het zich gaat mengen in de strijd om de bovenste posities.