Geplaatst op:13-09-2015
Bijgewerkt op:13-09-2015 17:25

v.v. Montfoort houdt Roda’46 met moeite op afstand

In de openingswedstrijd van het seizoen tegen Zuidvogels liet Montfoort teveel kansen liggen, waardoor het zich uiteindelijk tevreden moest stellen met een gelijkspel. In de eerste thuiswedstrijd verlangde trainer Alain Hijman meer scherpte en concentratie van zijn manschappen.

Tegen voormalig hoofdklasser DFS pakte de ploeg uit Leusden de volle 3 punten en dus was Montfoort er alles aan gelegen om de wedstrijd in eigen voordeel te beslissen.

De beginfase van de wedstrijd was meer dan veel belovend. Al na 4 minuten werd Fahd Rouas in stelling gebracht en het was doelman Jansen van Roda’46, die hem van de openingstreffer afhield. Dit was echter slechts uitstel van executie, want nog geen minuut later was het Mitchel Bottenheft, die op aangeven van Rouas de 1-0 aantekende.

Aan het eind van het 1e kwartier leek Roda’46 beter in de wedstrijd te komen en werden er mogelijkheden, die zouden kunnen leiden tot de gelijkmaker, gecreëerd. Uit een hoekschop bracht doelman Vianen met zijn vingertoppen redding en even later ging de bal uit een voorzet van Links rakelings voorlangs. Montfoort was dus gewaarschuwd.

In de minuten, die daarop volgden kreeg de thuisploeg volop kans de score verder uit te breiden, maar eerst was het opnieuw doelman Jansen, die Fahd Rouas van scoren wist af te houden.

Bij de volgende actie was het wel raak . Met een lange diagonale bal wist Nick van Luinen Bottenheft te bereiken, die Fahd Rouas op maat bediende en eindelijk zijn goal kon scoren.

Even later leek Bart Roelofs de wedstrijd definitief op slot te gooien, maar zijn doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd.

Vlak voor rust leek de wedstrijd voortijdig beslist te worden. Joost van Apeldoorn lag op de grond en Montfoort attendeerde scheidsrechte van Beek op zijn assistent, die iets had geconstateerd.  Na enig overleg liep de scheidsrechter naar Rodaspeler Nico v.d. Brom die rechtstreeks rood kreeg voorgeschoteld wegens natrappen.

Daarmee leek de 2e helft slechts een verplicht nummer, maar daar was in de 2e helft geen enkele sprake van. Die was nog geen minuut oud toen Jermain Cilic doelman Vianen wist te verschalken. Onbegrijpelijk leek het voor menigeen dat een speler binnen de 16 meter zo dartel door de defensie mocht slalommen.

De ploeg van trainer Koen Jansen kreeg er met deze aansluitingstreffer duidelijk weer geloof in en ondanks, dat de ploeg met 10 man speelde slaagden zij er toch in de nodige mogelijkheden, die zou kunnen leiden tot de gelijkmaker, te creëren.

In de slotfase kreeg Mitchel Bottenheft toch nog 2 mogelijkheden om de score uit te breiden , maar telkens was keeper Jansen een behoorlijke sta-in-de-weg.

Omdat trainer Hijman al zijn wissels had ingezet mocht de hinkende Fahd Rouas, die vermoedde dat hij een scheurtje in de lies heeft, niet uit het veld. Het waren dan ook spannende slotminuten, waarbij de thuisploeg uiteindelijk de 3 punten toch in eigen huis hield.

Door deze overwinning rukt Montfoort na 2 wedstrijden op naar de 5e plaats en moet de ploeg het komende zaterdag opnemen tegen FC Breukelen, de oud-Hoofdklasser, die met 0 punten uit 2 wedstrijden samen met DFS onderaan staat. Deze ploeg is er dan ook alles aan geleden om de eerste punten van het seizoen binnen te halen. Montfoort is dus gewaarschuwd.