StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:14-07-2015
Bijgewerkt op:14-07-2015 13:13

Gebroeders Helmholt domineren bij eerste nationale wedstrijd Zegveld

Bron: Polsstokbond Holland / Pieter Hielema
  

Zaterdagavond werd er in Zegveld door de beste springers van Nederland een wedstrijd gesprongen in het kader van de Nationale competitie. Het was de eerste maal dat de gehele Nederlandse top in Zegveld neerstreek.

De vorig jaar geopende accommodatie lag er uitstekend bij en met mooi weer en een stevige rugwind waren alle randvoorwaarden aanwezig voor een fraaie wedstrijd. En die kwam er, met de gebroeders Helmholt uit Burgum voorop. Dit maal was het Thomas die de verste sprong maakte. In kenmerkende stijl zette hij de polsstok op het dode punt stil om in enkele seconden de top te bereiken. De resulterende afstand van 20.25 meter was voldoende voor de winst en slechts 8 centimeter onder het schansrecord. Nederlands recordhouder en broer Bart deed weinig voor Thomas onder met een afstand van 19.95 meter. De lokale favoriet Jaco de Groot (Woerden), en houder van het genoemde schansrecord, werd derde met 19.77 meter. In zijn laatste sprong leek de Groot even onderweg naar een recordafstand. Helaas zorgde een kleine overcorrectie van de polsstok ervoor dat de polsstok uit koers ging.

Vermeldenswaardig was ook zeker het optreden van Erwin Timmerarends (Montfoort). Normaliter aantredend als Junior mocht hij nu meedoen bij de Senioren als lid van de “Big 8”. Met een vierde plaats bevestigde hij deze status nadrukkelijk.

Marrit v/d Wal uit It Heidenskip won de wedstrijd bij de Dames. 20 juni jl. was zij de eerste vrouw die verder sprong dan 17 meter. Dit nationale record raakte ze afgelopen woensdag echter al weer kwijt aan Dymphie van Rooijen uit Harmelen. Het was daarom jammer dat van Rooijen afwezig was in verband met een vakantie, want deze twee Dames maken er een fraaie titanenstrijd van. Reikhalzend wordt nu uitgekeken naar de eerstvolgende ontmoeting. Deze staat eind juli gepland op de thuisschans van v/d Wal in It Heidenskip. De winnende 15.45 meter van Marrit v/d Wal was voldoende om het schansrecord van Dymphie van Rooijen te verbeteren.

Jessica Snoek uit Oudewater mocht de wedstrijd bij de Dames openen en startte uitstekend met een seizoensrecord van 14.80 meter. Klaske Nauta uit IJlst zag kans om deze afstand in de laatste sprong van de dag met 1 centimeter te verbeteren Daarmee eindigde Nauta tweede en Snoek derde in Zegveld. Vervelend was daarbij wel dat de harde landing van Nauta noopte tot extra verzorging in het zandbed.

Vorig jaar won Ricardo Faaij uit Haastrecht, naast de Nationale titel, ook de Nationale Competitie bij de Junioren. Dit jaar krijgt hij felle concurrentie van Jan Teade Nauta (IJlst) en Freark Kramer (It Heidenskip).

Kramer werd zaterdag eerste met 18.00 meter en benaderde zijn persoonlijk record tot op 6 centimeter. Nauta werd tweede met een afstand van 17.79 meter en Faaij eindigde (met een fraaie serie 17 meter sprongen) derde op slechts 2 cm. Jongste deelnemer en thuisspringer Gerwin Kastelein uit Zegveld deed het ook uitstekend met een seizoensrecord van 16.78 meter en eindigde op de vijfde plaats.

Nationale competitie
Bij de nationale competitie wijkt de indeling van de leeftijdscategorieën bij Senioren en Junioren af van wat gebruikelijk is bij het polsstokverspringen. Er is geen Jongenscategorie. Alle mannelijke deelnemers jonger dan 18 jaar (gemeten op 1 januari) doen mee bij de Junioren. Iedereen van 18 jaar of ouder doet mee met de Senioren. Voor deze wedstrijd betekende dit dat 
Gerwin Kastelein als “Jongen” mee mocht doen bij de Junioren en dat Erwin Timmerarends als “Junior” mee mocht doen bij de Senioren.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Dance warming down


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024