Geplaatst op:31-05-2015
Bijgewerkt op:31-05-2015 20:06

Hockey: MA2 is kampioen!

Bron: Richard de Jeu

Zaterdag 30 mei 2015 speelde de MA2 van Hockeyclub Montfoort hun kampioenswedstrijd tegen Houten. Het was een belangrijke wedstrijd, aangezien de MA2 moest winnen om kampioen te worden.

Montfoort stond bijna de hele competitie al bovenaan de ranglijst, totdat de clubs uit Zeewolde en Culemborg hen op de hielen zaten. Uiteindelijk zat er tussen Montfoort, Culemborg en Zeewolde één punt verschil. Als Montfoort de wedstrijd niet zou winnen, zouden zij er met de winst vandoor.

De wedstrijd kwam vrij goed op gang. Houten bood goede tegenstand. Montfoort zat ook goed in de wedstrijd en na een vroege strafcorner werd het 1-0 voor Montfoort. Houten creëerde ook enkele kansen met hun snelle counter, waardoor de wedstrijd extra spannend werd. Ze gaven niet snel op. Vlak voor rust maakten zij de stand gelijk, 1-1.

Na de rust gingen we verder met de tweede helft. De druk werd hoog opgevoerd door beiden partijen. Ook aan de kant werd het alsmaar drukker. Het publiek kwam met grote aantallen kijken. Beiden partijen bleven doorbijten, maar uiteindelijk trok Montfoort aan het langste eind. In de laatste 20 minuten wisten zij nog drie keer te scoren. Hiermee was het doel bereikt en is de MA2 kampioen geworden, met als eindstand 4-1.

Na de spannende wedstrijd was er een uitgebreide afsluiting van het seizoen bij HCM. De MA2, en vele andere teams, werden gehuldigd en gefeliciteerd met hun kampioensschap. Iedereen kon gezellig een hapje en een drankje nuttigen met gezellige muziek.

En door het mooie weer was het nog eens een extra geslaagd feest! Gefeliciteerd MA2, jullie hebben het verdiend!