Geplaatst op:17-05-2015
Bijgewerkt op:17-05-2015 20:37

M.S.V. '19 begint goed aan nacompetitie

Bron: Hans Kolfschoten

De tijd zal leren of v.v. MSV’19 iets heeft aan de goede start die het vandaag maakte in de nacompetitie, maar hoe dan ook, met een 0-2 overwinning in de uitwedstrijd bij Zwaluwen-Utrecht ’11 kan de ploeg terugkijken op een uitstekend gespeelde wedstrijd met dito resultaat.

Al na zo’n vijf minuten spelen zorgde Charles Maas voor totale paniek in de achterhoede van thuisploeg toen hij plotseling tussen doelman en laatste speler opdook. Het ontbrak Maas aan voldoende rust om zijn uitstekende actie te bekronen met een doelpunt, zodat er geen  gevolgen waren voor Zwaluwen-Utrecht in die fase van de strijd.

Even later zorgde het duo Mark Kemp/Roel Oostveen voor de nodige kopzorg achterin bij Zwaluwen-Utrecht, maar was het schot van Oostveen te onnauwkeurig voor een echte afmaker. De thuisclub deed vervolgens wat terug via een vrije trap van Jeff van Kesteren die doelman Wesley Oostrom slechts ten koste van een corner kon keren, waarbij het abominabele veld in Utrecht zorgde voor een vervelende stuit in de bal.

Hierna was het de prima meegeslopen Robin Vos die een voorzet van Charles Maas maar net naast schoot en vervolgens was Zwaluwen-Utrecht weer net niet succesvol via een kopbal van Aimad Ouald Chaib.

De eerste gele kaart van de wedstrijd bleek voor Robin Vos, toen hij corrigerend moest optreden bij balverlies van zijn ploegmaten op het middenveld. Een gele kaart met gevolgen: Vos is de eerstkomende wedstrijd geschorst.

Na iets meer dan een half uur spelen in het aantrekkelijke duel zag ook Zwaluwen-Utrecht speler Farid Khnfous geel voor het ongeoorloofd neerhalen van MSV-er Charles Maas.

Uit een volgende situatie kon Roel Oostveen geheel vrij op Utrecht-doelman Ivo Jans afstomen, maar werd hem deze vrije doorgang afgenomen door het fluitsignaal van scheidsrechter Mand, waarbij deze de voordeelregel zomaar had kunnen toepassen, maar dit niet deed.

De eerste helft eindigde in 0-0 nadat ook Zwaluwen-speler Lesley Veld een overtreding nodig had om de actieve Charles Maas af te stoppen, maar er door de MSV-ers geen voordeel kon worden gehaald uit de toegekende vrije schop.

In de tweede helft startte A-junior Niek de Bruin als invaller voor de licht geblesseerde Leroy Schrijvershof, die veiligheidshalve aan de kant werd gehouden.

Vijf minuten na de hervatting was invaller de Bruin al succesvol toen deze een voorzet van de met een dieptepass weggestuurde Charles Maas verzilverde en de 0-1 voor v.v. MSV’19 op het scorebord bracht.

Een gouden wissel dus.

De Bruin zou zich helemaal onsterfelijk hebben kunnen maken als hij tien minuten later doelman Jans opnieuw had kunnen verschalken, maar oog in oog met de doelman kwam de laatste als overwinnaar uit de bus en hield hij zijn ploeg vooralsnog in de race.

Helaas liep de Bruin vervolgens tegen een onnozele gele kaart aan, door de bal na een fluitsignaal van de scheidsrechter nog richting het doel te spelen. Daar waar de scheidsrechter de thuisploeg drie keer eerder voor een dergelijk vergrijp spaarde, daar trok hij nu meteen een kaart voor de Montfoortenaar, waardoor deze ook in een volgende wedstrijd niet mee kan doen.

Eventjes later toonde de scheidsrechter zich opnieuw van de coulante zijde voor de thuisploeg Zwaluwen-Utrecht, door bij een grove overtreding jegens Roel Oostveen de situatie af te doen met slechts een gele kaart voor speler Ilias Kartoum, waar rood op zijn plaats zou zijn geweest.

Ook Utrechter Jeff van Kesteren werd gespaard, toen het bij vermanende woorden bleef na een forse overtreding op doelman Wesley Oostrom.

Halverwege de tweede helft beloonde het bezoekende v.v. MSV’19 zichzelf optimaal. Nadat Charles Maas de achterlijn haalde en de bal slechts ten koste van een corner door Utrecht-speler Jaouad Kanaa voor het eigen doel kon worden weggehaald, werd even later een voorzet van Charles Maas half ingekopt door Mark Kemp, waarbij doelman Ivo Jans eventjes de reddende engel van Zwaluwen-Utrecht leek, maar was het Roel Oostveen die op de goede plek stond en de 0-2 binnenschoot.

Hiermee was de tegenstand van Zwaluwen-Utrecht naar het leek definitief gebroken en had zomaar de 0-3 kunnen vallen als (wederom) Charles Maas het hoofd koel had gehouden en een rush op doelman Jans had kunnen binnenwerken. Opnieuw bleek doelman Jans echter de winnaar in een één-op-één situatie en hield hij de stand op 0-2.

In het verdere verloop van de strijd kon Zwaluwen-Utrecht niet echt meer aandringen en was MSV’19 de bovenliggende partij, maar kwam het niet meer tot een score, alhoewel Niek de Bruin nog met een kopbal de lat trof en dus dichtbij een verder oplopende score was.

Wat de 0-2 overwinning voor een waarde heeft, dat weet de ploeg van trainer/coach Edwin de Bruin op tweede pinksterdag, wanneer het opnieuw speelt tegen Zwaluwen-Utrecht.

Dit duel wordt in Montfoort uitgevochten.