Geplaatst op:26-01-2015
Bijgewerkt op:26-01-2015 11:48

De Valk Dames 1 doet goede zaken

Bron: Marieke van Breukelen

Zaterdag 24 januari was het weer zover. Voor de dames van De Valk stond er een thuiswedstrijd tegen Irene DS 2 op het programma. De dames uit Bilthoven, de nummer 5 van de competitie, beloofde een sterke tegenstander te zijn voor De Valk. De Montfoortse dames die comfortabel als 3e in de ranglijst staan wilde dit graag zo houden.

Aan het begin van de eerste set waren er aan beide kanten van het net mooie aanvallen te zien wat resulteerde in gelijk aantal oplopende punten. Aan het eind van de set wist De Valk een mooie voorsprong op te bouwen zodat ze de eerste set wonnen met  25-18.

De tweede set verliep voor de dames uit Montfoort vlekkeloos. Mooie aanvallen en prachtige reddingen stonden centraal. De Montfoortenaren  haalde de 2e set dan ook met ruime cijfers binnen, 25-17.

De derde set was het zaak om dit spel vol te houden. Helaas bleek dit niet zo eenvoudig, de dames uit Bilthoven hadden een goed blok waardoor het moeilijk werd voor De Valk om te scoren. Al snel keek De Valk aan tegen een achterstand van 19-23. Door een goede servicebeurt van Melissa Klarenbeek, sterk blok en mooi verdedingswerk ging de derde set toch nog naar de thuisploeg met 25-23.

De vier punten waren binnen maar De Valk wilde meer! Helaas konden ze deze flow niet behouden en ging de laatste set naar Irene met 15-25.

Volgende week staat er wederom een thuiswedstrijd op het programma. De Valk speelt op 31 januari om 15.00 uur tegen Enervo DS 1.