Geplaatst op:19-01-2015
Bijgewerkt op:19-01-2015 16:02

Dames De Valk verliezen met 3-1

Bron: Marieke van Breukelen

De dames van De Valk stonden om 12 uur in de Galgenwaard klaar om te strijden tegen de nummer vier van het klassement: VV Utrecht. Aangezien de Valk zelf op een derde plek staat beloofde het weer een spannende wedstrijd te worden. Na de zinderende wedstrijd van vorige week hadden de meiden ondanks ziekte en jetlags weer zin om te knallen!

De eerste set moesten de meiden uit Montfoort nog een beetje wakker worden. De dames uit Utrecht hadden een goede diepe strakke service in huis die regelmatig geketst werden door de Valk. Daardoor begon de Valk niet goed aan de wedstrijd. Toen dat onder controle was konden de dames in de gele shirts wat meer gaan aanvallen en druk zetten. Helaas kwam dit veel te laat en ging de eerste set met 25-14 naar VV Utrecht.

De tweede set kwamen de meiden van de Valk wat meer in het spel en konden wat meer druk zetten. VV Utrecht begon ook wat meer foutjes te maken in serveren en aanvallen. Hierdoor kwam de Valk op een voorsprong van ongeveer vijf punten. Met die voorsprong kwam de Valk dus ook aan bij de laatste vijf punten van die set. Maar niets lukte meer bij de Valk en kond de set toch niet naar hun hand zetten. Ze kregen de service niet onder controle en konden niet langs het blok slaan. Hierdoor werd de set weggegeven en resulteerde dit in een 25-21 voor de dames uit Utrecht.

Vol goede moed werd er begonnen aan de derde set. De Valk had gemerkt dat er toch echt wel meer in zat en setwinst wel verdiende. Wederom was de service fout last aan de kant van Utrecht vrij hoog en hadden de dames uit Montfoort de service pass beter onder controle. Ook werd er hier en daar lekker aangevallen. Hierdoor kwam de Valk net zoals in de tweede set op een ruime voorsprong. Dit keer kon de Valk dit wel vast houden en de set naar zich toe trekken. Deze set werd door de Valk met ruime cijfers gewonnen: 25-16.

Helaas kon de Valk de wedstrijd niet kantelen. De Valk begon niet goed aan de laatste set en stond al gauw tegen een achterstand aan te kijken. De vierde set met 25-18 verloren.

De volgende wedstrijd is op 24 januari om 15.00 uur in de Hoflandhal te Montfoort. Dan spelen ze tegen Irene dames 2, die op dit moment vijfde staan in het klassement.