Geplaatst op:12-01-2015
Bijgewerkt op:12-01-2015 21:15

Zinderende volleybalwedstrijd: Protos - De Valk Dames 1

Bron: Marieke van Breukelen

Zaterdag 10 januari om 15 uur begon de eerste wedstrijd van de 2e helft van het seizoen voor dames 1 van volleybalvereniging De Valk. Een hele belangrijke wedstrijd; de nummers 2 en 3 van de Promotieklasse  moesten namelijk tegen elkaar.

Voor de aanvang van de wedstrijd was het voor de coach van De Valk al duidelijk dat 2 vaste buitenaanvalsters in verband met ziekte niet in de basis zouden kunnen starten. Er werd nu begonnen met Mieke Vlooswijk en Melissa Klarenbeek op de buiten. Dit pakte verrassend goed uit. Beide speelsters scoorden geregeld en Melissa haalde vele ballen van de grond. De eerste set was nog even wennen en werd dik verloren met 10-25.

Coach Hans van Dijk besloot de 2e set een andere midden (Carla Vlooswijk)  in te brengen, vervolgens gingen de dames steeds beter spelen en werd de tweede set gewonnen met 25-19. Dit kwam mede door een ongelofelijk goede servicebeurt van diagonaalspeelster Judith Verburg.

De derde set werd wederom gestart met hetzelfde zestal, toch konden de dames deze set niet naar zich toe trekken, er werd te weinig gescoord en Protos verdedigde goed. De set werd verloren met 14-25.

De vierde set liet weer een heel ander beeld zien,  alles was weer omgedraaid, nu scoorde De Valk weer veelvuldig, Protos maakte te veel fouten en de set werd gewonnen met 25-17.

Dit betekende dus een vijfde set. Een set waarbij het belangrijk is goed en fel te beginnen. Nou dat deden de dames. De eerste rally was geweldig. De aanvallen van Protos werden door Ruth Vreeswijk, spelverdeelster meerdere keren op miraculeuze wijze verdedigd. Dit was de aanzet voor een ongelofelijk spannende laatste set. De Valk kwam met 14-13 voor te staan, één punt was nog nodig.

Helaas werd het 14-14, vervolgens 14-15 voordeel voor Protos. Ook Protos verzaakte om het af te maken. Het werd 15-15. Dit was de kans voor De Valk, ze pakten de set met 17-15.

Winst dus voor de Valk, gaan ze dan toch nog voor het kampioenschap? De dames staan nog steeds derde, maar hijgen in de nek van Protos D2. Volgende week speelt dames 1 uit tegen VVUtrecht Dames 3 in De Galgenwaard om 12.00 uur.