StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:07-09-2014
Bijgewerkt op:07-09-2014 20:42

v.v. Montfoort verrast Huizen bijna met aantrekkelijk voetbal

Bron: Dick ten Hoonte
  

Na een aantal oefen- en bekerwedstrijden moest Montfoort het afgelopen zaterdag in de oeverture van de competitie opnemen tegen sv Huizen, een ploeg met in de gelederen de voormalig Montfoort-spelers Johan Verkerk en Bilal Laoikili.

De meegereisde supporters waren benieuwd hoe Montfoort ervoor zou staan, nu het om het “eggie”gaat. Stond de ploeg vorig seizoen na 6 gespeelde wedstrijden nog met lege handen, dat hoopte de ploeg dan ook niet opnieuw te overkomen.

Deze middag werd het publiek dan ook gefeteerd op een aantrekkelijke wedstrijd, die vanaf het begin tot het einde een behoorlijk hoge amusementswaarde kende.

De verwachte stormloop van de thuisploeg bleef deze keer uit en beide ploegen deden dan ook weinig voor elkaar onder. Wel werd door beide ploegen in de beginfase het nodige balverlies geleden en mede daardoor wist Huizen na een klein kwartier spelen op voorsprong te komen. Door een duidelijk te slap ingezette sliding  slaagde Iry Etwy er in de bal strak voor te zetten naar de geheel vrijstaande Omar Limon, die zich dit buitenkansje niet liet ontglippen.

Montfoort liet zich door deze vroege openingstreffer geenszins uit het veld slaan en liet met soms fraai combinatiespel zien zeker niet kansloos te zijn. De ploeg speelde gedisciplineerd  en stelde doelman Verkerk diverse malen op de proef. Al voor rust leek Montfoort op gelijke hoogte te komen toen Bart Roelofs binnen de 16 meter door de lucht vloog. Scheidsrechter Henshuijs wees direct naar de stip, maar na overleg met de assistent-scheidsrechter werd de toegekende strafschop omgezet in een hoekschop. Van Montfoortzijde was er nauwelijks protest en bleek dit dus een terechte beslissing.

De tweede helft  probeerde Montfoort meer druk te zetten op de verdediging van Huizen, want juist in die linie lagen voor Montfoort de mogelijkheden. Na 10 minuten werd deze inschatting dan ook op fraaie wijze beloond. Het was aanvoerder Joost van Apeldoorn, die met een schitterende lob in de verste hoek de boomlange Johan Verkerk kansloos liet en de verdiende gelijkmaker aantekende.

Hoewel velen de inzet als een mislukte voorzet zagen, gaf de aanvoerder aan, dat het een doelbewuste actie was, die hij in het verleden al diverse malen had uitgeprobeerd. En dat maakte dit doelpunt dan natuurlijk alleen maar mooier.

Met goed combinatiespel en veel druk naar voren, was het Montfoort, dat steeds meer grip op de wedstrijd kreeg. 20 Minuten werd de ploeg van Hijman dan ook beloond toen , even buiten het strafschopgebied aan de oranje-zwartbrigade een vrije trap werd toegekend. Zeer zelfverzekerd was het Sven van Vuuren, die de bal opeiste en zijn beslissing bleek de juiste, want met zijn prachtige inzet in de verste hoek liet hij keeper Verkerk helemaal kansloos.

De thuisploeg leek even helemaal van de leg, maar de ervaren trainer Henk v.d. Pol gooide in de slotfase al zijn wapens in de strijd om er tenminste een gelijkspel uit te halen. Eén van de wisselspelers was Bilal Laoikil en juist hij  schoot in de slotfase op aangeven van Omar Limon de gelijkmaker achter doelman Vianen. In deze stand kwam geen verandering meer.

Na afloop waren velen het erover eens, dat Montfoort met deze spelopvatting wellicht een rol van betekenis kan spelen in de Hoofdklasse A. Op sommige plekke moet er nog het een en ander gepolijst en verfijnd worden, maar dat er veel voetbal inzit werd afgelopen zaterdag wel duidelijk.

Aankomende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen het DOVO van Hans Kraaij jr. op het programma, dat tegen debutant Breukelen een matige opening kende, maar de punten toch in eigen huis hield. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024