Geplaatst op:31-08-2014
Bijgewerkt op:31-08-2014 20:19

v.v. Montfoort door in beker, maar wel zwaar gehavend

Als voorloper op de competitie moest Montfoort 3 bekerwedstrijden spelen. Deze wedstrijden vormden voor trainer Alain Hijman de laatste mogelijkheid om de puntjes op de i te zetten en zijn definitieve basis bekend te maken.

Na de overwinning op Sportlust’46 stond Dinsdag 26 augustus de ontmoeting  tegen VVZ’49 op het programma. Montfoort leek daar op een ruime uitslag af te stevenen, maar na ruim een half uur spelen en een 0-2 voorsprong keerde het tij. Belangrijkste oorzaak was het uitvallen van de van GVVV teruggekeerde Mitchell Bottenheft , die het veld moest verlaten met een hamstringblessure, waardoor hij wekenlang van de kant zal moeten toekijken. Ternauwernood werd uiteindelijk gelijkgespeeld.

Afgelopen zaterdag was Nieuw Utrecht ( Voormalig UTS) de tegenstander. Op papier een walkover aangezien de ploeg van trainer Charly Orf al in de wedstrijd tegen VVZ’49 tegen een zeperd van 7-1 opliep.

In de basis van Montfoort stonden voor het eerst Redouan Aamri (ex-FC Den Bosch), maar ook Michiel Belhadj Yahia (Almere City, Elinkwijk). Beiden hadden zich later bij de selectie gevoegd wegens vakantie. In de basis ontbraken Chris Resida ( lies) en Armand Neeskens (neus).

Vanaf de eerste wedstrijd was het Nick Koppers, die na bijna 2 jaar blessureleed , aantoonde er dit seizoen voor het eerst helemaal blessurevrij voor te gaan. In de eerste 2 bekerwedstrijden behoorde de aanvallende middenvelder al tot de uitblinkers en ook afgelopen zaterdag was Koppers zeer nadrukkelijk aanwezig totdat het noodlot keihard toesloeg.

De eerste helft was Montfoort oppermachtig. Met veel passie werd er druk gezet op de tegenstander en ontstonden er enkele kansjes. Na 14 minuten was het dan ook logischerwijze raak en het was de aalvlugge Redouan Aamri, die de score opende.

Nieuw Utrecht moest zich voornamelijk tot verdedigen beperken en het mocht de thuisploeg dankbaar zijn, dat de wedstrijd al voor rust niet beslist was.

Na rust was het dynamische in het spel van Montfoort er een beetje van af en durfde de Utrechtse ploeg langzaam uit zijn schulp te kruipen zonder echt gevaarlijk te worden. Na een kwartier in de 2e helft moest Michiel Belhadj voor het eerst ingrijpen, maar de volley van Nieuw Utrecht werd door hem prima gepareerd.

Even later was het goed mis. Middenvelder Nick Koppers wilde langs de lijn een actie maken, maar werd geraakt door een speler van Nieuw Utrecht. Kermend van de pijn lag daar de middenvelder, die dacht eindelijk blessurevrij te kunnen spelen. Met de nodige emotie moest de tot dan toe prima acterende middenvelder het veld verlaten en onderzoek zal moeten uitwijzen hoe groot de schade in werkelijkheid is.

Door een domme overtreding binnen de 16 meter kreeg Nieuw Utrecht in deze fase zelfs een penalty toegekend, maar het was Belhadj, die de harde, maar niet al te zuivere inzet wist te pareren. Vanaf dat moment wist de thuisploeg de draad weer enigszins op te pakken en de inzet werd in de 79e minuut dan ook beloond en opnieuw was de doelpuntenmaker Redouan Aamri.

In de slotfase werd de eindstand bepaald op 3-0 met ditmaal een afstandschot van Aamri, die in de rebound prima werd afgerond door de ingevallen Bart Roelofs.

Door deze overwinning en het gelijke spel van VVZ’49 is Montfoort met 7 punten uit 3 wedstrijden poulewinnaar  en kan de ploeg zich opmaken voor de competitie, die op 6 september start met een uitwedstrijd tegen sv. Huizen, de ploeg met in de gelederen doelman Johan Verkerk en middenvelder Bilal Laoikili, beiden voormalig v.v. Montfoort.